Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 25 august 2019 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 6 - 19 mai 2019

Prognoza meteo pentru perioada 6 - 19 mai 2019

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni, 6 mai, prognoza meteo pentru perioada 6-19 mai, astfel că putem afla cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în toate regiunile țării. 

În Banat in primele două zile, vremea va fi deosebit de rece, cu o medie a temperaturilor maxime de 13 – 14 grade, dar, în perioada 8 – 11 mai, valorile termice diurne vor creşte spre medii de 17 – 20 de grade. Va urma o nouă răcire a vremii în intervalul 12 – 14 mai, când media maximelor va scădea spre 14 – 15 grade, apoi aceasta va fi în creştere treptată spre 20 – 22 de grade, în zilele de 18 şi 19 mai.

In Crisana vremea va fi deosebit de rece în primele două zile, când media temperaturilor maxime va fi de 12 – 13 grade, apoi, în perioada 8 – 11 mai, valorile termice diurne vor creşte spre medii de 17 – 20 de grade. 

În intervalul 12 – 15 mai va urma o nouă răcire uşoară a vremii, astfel încât media maximelor va scădea până în jurul valorii de 16 grade, după care aceasta va fi în creştere treptată spre 20 – 22 de grade, în zilele de 18 şi 19 mai. 

Temperaturile medii nocturne se vor situa, în general, între 6 şi 8 grade, mai puţin în nopţile din perioada 7 – 9 mai, când media lor va tinde spre patru grade. Va ploua, temporar, în cea mai mare parte a intervalului, însă ploi local însemnate cantitativ se vor semnala cu o probabilitate mai mare în perioada 12 – 15 mai. 

In Transilvania media temperaturilor maxime va scădea de la 17 grade, în ziua de 6 mai, până spre 8 grade în ziua de 7 mai, când vremea va fi deosebit de rece. Ulterior, valorile termice diurne vor creşte, astfel încât în perioada 9 – 18 mai vor oscila, în medie, între 15 şi 18 grade, iar în ultima zi a intervalului, în data de 19 mai, vor tinde spre 20 de grade. 

Temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între 5 şi 7 grade, exceptând nopţile din 8 şi 9 mai, când media acestora se va situa în jurul valorii de două grade. Temporar, va ploua în cea mai mare a intervalului, iar în cursul zilei de 6 mai şi în noaptea de 6 spre 7 mai, cantităţile de apă vor fi însemnate. Local, averse, în general moderate cantitativ se vor semnala şi în perioada 12 – 14 mai.
 
In Maramures vremea va fi deosebit de rece în primele două zile, cu o medie a temperaturilor maxime de 14 grade, respectiv 11 grade. Apoi, valorile termice diurne vor fi în creştere, iar în perioada 9 – 18 mai vor oscila, în medie, între 15 şi 18 grade. În ultima zi a intervalului, în data de 19 mai, acestea vor tinde spre 20 de grade. 

Temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între 6 şi 8 grade, cu excepţia nopţilor din perioada 7 – 9 mai, când media acestora se va situa la 3 – 4 grade. Va ploua în cea mai mare parte a intervalului, însă în data de 6 mai şi în perioada 12 – 14 mai, local ploile vor fi în general moderate cantitativ.

În Moldova in primele două zile de prognoză, vremea se va răci accentuat, la început în nord apoi şi în restul regiunii, iar marţi (7 mai) media temperaturilor maxime va fi de cel mult 10 – 11 grade, cu mult mai mică decât în mod normal la această dată. Până joi, 9 mai, se va încălzi, în medie cu 8 grade, după care mediile maximelor termice vor oscila în general între 18 şi 20 de grade. În scădere semnificativă vor fi şi temperaturile minime, astfel încât în dimineaţa zilei de joi, 9 mai, media va fi de 4 grade. Pe data de 10 mai, dimineaţa, media minimelor termice va fi de 8 grade, iar până la finalul intervalului de prognoză nu vor mai fi variaţii termice semnificative. Vor fi averse pe arii mai extinse în zilele de 6 şi 7 mai şi, din nou, după data de 9 mai. 

In Dobrogea media temperaturilor maxime va scădea, de la 20 de grade în prima zi, până la 15 grade, în data de 8 mai. Ulterior, valorile termice maxime vor fi în general în creştere, astfel încât la sfârşitul intervalului de prognoză media va atinge din nou 20 de grade. Vor scădea şi temperaturile minime, până în 8 şi 9 mai dimineaţă, când media lor va fi de 7 – 8 grade. Pe dimineaţa zilei de 10 mai vor fi cu 3 – 4 grade mai mult, apoi variaţia termica va fi nesemnificativă. Averse vor fi aproape în fiecare zi, dar mai ales în data de 6 mai şi în intervalul 10 – 19 mai. 

In Muntenia vremea se va răci accentuat, de la o medie a temperaturilor maxime de 22 de grade în prima zi, până la 14 grade în cea de-a doua. Ulterior, până pe 12 mai, se va încălzi treptat, iar media maximelor va atinge 21 de grade, pentru ca, în ziua imediat următoare, să se răcească până spre 18 grade. Din 14 şi până în 19 mai se va încălzi din nou treptat, iar în ultima zi de prognoză media maximelor va fi de 21 – 22 de grade. 

Minimele termice vor fi în scădere până în dimineaţa zilei de 9 mai, când media lor va atinge 5 – 6 grade, în 10 mai dimineaţă vor fi în medie nouă grade, apoi nu vor mai avea modificări importante. Vor fi averse pe arii extinse aproape în fiecare zi, cu excepţia zilei de 8 mai şi primei părţi a zilei de 9 mai, când acestea vor fi posibile doar izolat. 

La munte mmedia temperaturilor maxime va scădea de la 9 grade, în ziua de 6 mai, până spre două grade în data de 7 mai, când vremea va fi deosebit de rece. Ulterior, valorile termice diurne vor fi în creştere, astfel încât în perioada 9 – 18 mai vor oscila în medie între 6 şi 10 grade, iar în ultima zi a intervalului, în data de 19 mai, vor tinde spre 12 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între 1 şi 3 grade, exceptând nopţile din perioada 7 – 9 mai, când media se va situa sub pragul de îngheţ, între -3 şi -1 grad. 

Temporar, va ploua în cea mai mare a intervalului, iar în cursul zilei de 6 mai şi în noaptea de 6 spre 7 mai cantităţile de apă vor fi însemnate. Local, averse, în general moderate cantitativ se vor semnala şi în perioada 12 – 14 mai. De asemenea, începând din noaptea de 6 spre 7 mai, dar şi pe parcursul zilei de 7 mai, vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini de peste 1.800 de metri va ninge. 
7 mai 2019
Panourile Solare IstGrun – O cale mai inteligenta si o sursa inepuizabila de energie verde !
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2019 Arhipelago S.R.L. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.
F