Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 4 august 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru decembrie, ianuarie, februarie

Prognoza meteo pentru decembrie, ianuarie, februarie

Administratia Nationala de Meteorologie a facut publica prognoza meteo pentru lunile decembrie, ianuarie si februarie.

Cele mai ridicate valori termice
pot depasi 15°C in sudul tarii, iar cele mai coborate pot fi sub –25°C in depresiunile din nordul si centrul tarii. Cantitatile de precipitatii vor depasi valorile medii climatologice in jumatatea nordica, iar in rest vor fi apropiate de valorile normale.

  • Luna decembrie

Regimul termic mediu va fi in general apropiat de media climatologica.

Valori peste media climatologica se pot inregistra in sudul tarii. in intervalele calde din cursul lunii, temperaturile maxime pot depasi 10°C in sud. In noptile cele mai reci, din partea a doua a lunii, temperaturile minime pot cobori sub valoarea de -20°C in depresiunile din nordul si centrul tarii.

Cantitatile de precipitatii vor depasi valorile medii climatologice in jumatatea nordica a tarii, iar in rest vor fi apropiate de valorile normale. Ninsorile pot fi asociate temporar cu intensificari ale vantului mai ales in zona montana. Se va produce polei, iar in noptile reci va fi  ceata cu depunere de chiciura.

  • Luna ianuarie

Temperaturile medii lunare vor depasi valorile medii climatologice in cea mai mare parte a tarii.

Vor alterna intervale calde, cand temperaturile maxime vor  fi mai mari de  10°C in sudul  tarii, cu raciri accentuate in care  temperaturile minime pot cobora sub –25°C, in depresiunile din nordul si centrul tarii. 

Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale. Pe areale restranse din vestul, centrul si nord-estul tarii se pot acumula cantitati mai mari decat in mod obisnuit. Temporar ninsorile vor fi asociate cu intensificari ale vantului mai ales in regiunile extracarpatice. Vor fi conditii de ceata cu depunere de chiciura. Local se va produce polei.

  • Luna februarie

Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de valorile normale ale acestei luni, exceptand regiunile estice unde se pot inregistra depasiri ale normelor climatologice.

In zilele cele mai calde, temperaturile maxime pot  depasi 15°C in sudul tarii. In noptile cele mai reci, temperaturile minime pot cobora sub –15°C, in depresiunile din centrul si nordul tarii.

Cantitatile de precipitatii vor avea tendinta spre excedent in vestul, centrul si nordul tarii, iar in rest vor fi in general normale. Temporar vantul va prezenta intensificari cu viteze mai mari in zona de munte. Local se va produce ceata.

8 ianuarie 2009, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.