Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 16 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Informare Meteo: Intensitatea fenomenului de seceta in Romania - 2012

Informare Meteo: Intensitatea fenomenului de seceta in Romania - 2012

La data de 10 Septembrie 2012, in stratul de sol 0-20 cm (ogor), continutul de umiditate inregistreaza valori scazute (seceta pedologica moderata-SM) si deosebit de scazute (seceta pedologica puternica-SP si local extrema-SE), in cea mai mare parte a teritoriului agricol. 

Aprovizionarea cu apa a solului se situeaza in limite satisfacatoare (AS) si izolat apropiate de optim (ApO), in nordul si nord-vestul Moldovei, local in sudul si sud-vestul Transilvaniei, centrul Dobrogei, nordul si nord-estul Munteniei. 

Rezerva de umiditate pe adancimea de sol 0-100 cm, in cultura neirigata de porumb, prezinta valori deosebit de scazute si local scazute, seceta pedologica fiind extrema (SE), puternica (SP) si izolat moderata (SM), la nivelul intregii tari. 

In intervalul 11-17 septembrie 2012, prognoza meteorologica estimeaza ca ploile, locale si in general slabe cantitativ, se vor semnala cu precadere in jumatatea de sud-vest a tarii si vor avea o probabilitate mai mare de aparitie dupa data de 13 septembrie. 

In majoritatea regiunilor agricole, se vor inregistra deficite accentuate de umiditate in sol, seceta pedologica avand diferite grade de intensitate, respectiv moderata, puternica si local extrema.
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.