Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 19 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Informare Meteo: Ploi masive, temperaturile scad dramatic in Romania

Informare Meteo: Ploi masive, temperaturile scad dramatic in Romania

Meteorologii anunță că marți, ploile continuă să cadă pe spații relativ extinse în Transilvania, Maramureș, Moldova, nordul Olteniei și al Munteniei, unde izolat se vor mai strânge până la 15-20 de mm. La munte se vor semnala și precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1800 de metri se va depune un strat consistent de zăpadă de până la 20 de centimetri. Temoeraturile scad brusc de marți, cu valori sub media climatologică.

Vântul va accentua senzația de frig și va sufla moderat spre tare în Moldova și slab până la moderat, cel mult moderat în restul regiunilor. Temperaturile maxime se vor situa în general între 7 și 12 grade în Transilvania, Maramureș și Moldova, 11-16 grade în Banat și Crișana, 13-18 grade în Oltenia și 10-15 grade în Muntenia și Dobrogea.

La București, temperaturile se vor încadra între 13 și 7 grade C. Meteorologii anunță vreme rece în Capitală, iar vântul va sufla cu 19 km/h dinspre V, în rafale de 49 km/h. Cantitatea de precipitații strânse va fi de  2 L/m². Ploile își vor face simțită prezența, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. Meteorologii anunță că, miercuri ploile se vor opri, iar temperaturile mai cresc cu trei grade C.

Și la munte, ploile se vor menține pe parcursul zilei de marți. Temperaturile se vor încadra între 4°C și 3°C, foarte scăzute comparativ cu ziua de luni, când acestea au tins valoarea de 20 de grade C. Vântul va sufla cu putere, în rafale de 44 km/h, pe timpul zilei, și 44 km/h, pe timpul nopții. Cantitatea de apă va fi mare,  9 L/m pe timpul zilei și 4 L/m² pe timpul nopții. Ploile vor contonua și miercuri, însă doar pe timpul nopții.

România se află sub atenționare de meteorologică de instabilitate atmosferică accentuată până la ora 23.00, așadar vremea se va menține capricioasă și în orele ce urmează. 
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.