Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 13 iunie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD ROSU: Viscol in sase judete - Buzau, Braila, Ialomita, Constanta, Calarasi si Tuldea

COD ROSU: Viscol in sase judete - Buzau, Braila, Ialomita, Constanta, Calarasi si Tuldea

UPDATE 11:50: Codul rosu de viscol s-a prelungit pentru Constanta si Tulcea pana la ora 18.00, iar in judetele Buzau, Braila ai Vrancea pana la ora 16.00.

Judetul Constanţa este complet izolat dupa ce toate drumurile judetene si nationale, dar si A2, au fost inchise din cauza viscolului puternic. 
 
A fost emis cod rosu pe viscol pentru judetele Buzau, Braila, Ialomita, Constanta, Calarasi si Tuldea, acestea fiind in vigoare de la 8.30 pana la ora 13.00.
 
In zonele vizate se vor semnala intensificari ale vantului cu rafale de peste 85 km/h, zapada puternic viscolita si troienita, vizibilitate redusa spre zero.
 
Meteorologii au emis un cod portocaliu de ninsori pentru Bucuresti si alte 11 judete din sud-estul tarii, valabil de vineri dimineata, de la ora 02.00 pana la ora 18.00.
 
In municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta, Tulcea, Galati si Vrancea,temporar viscolul va fi puternic, rafalele vantului vor atinge 70...85 km/h, reducand vizibilitatea sub 50 m si local troienind zapada.
 
Este in vigoare si un cod galben valabil pentru alte 15 judete, care a intrat in vigoare joi, la ora 22.00, fiind valabil pana vineri, ora 20.00.
 
In intervalul mentionat aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunarii si va cuprinde sudul, centrul si estul tarii. In Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul si centrul Moldovei, precum si in zona Carpatilor de Curbura, local ninsorile vor fi insemnate cantitativ si se va depune strat de zapada consistent. Va fi viscol in Dobrogea, in cea mai mare parte a Munteniei si in jumatatea sudica a Moldovei unde vantul va avea intensificari cu viteze de 50…70 km/h. In Carpatii de Curbura si zona inalta din Carpatii Meridionali rafalele vor depasi 80…90 km/h, iar zapada va fi spulberata si troienita. La inceputul intervalului pe litoral vor fi precipitatii mixte si se va depune polei.
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.