Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 13 iunie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD ROSU: Inundatii in tara 1-2 august 2014

COD ROSU: Inundatii in tara 1-2 august 2014

Hidrologii au emis o avertizare COD GALBEN, COD PORTOCALIU si COD ROSU de inundatii vineri, 1 august 2014.

Bazinele Hidrografice afectate: Bega Veche, Bega,Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Drincea, Desnatui, Jiu, Olt, Vedea, Arges.

Fenomele vizate: Cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu depasiri ale COTELOR DE APARARE ca urmare a propagarii viiturilor formate anterior si scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale

Momentul producerii fenomenelor vizate: 01.08.2014 ora 11:00 – 02.08.2014 ora 16:00

COD ROSU
– Pe raurile din bazinele hidrografice: Barzava curs mijlociu si inferior, Moravita curs inferior, Caras curs inferior (judetele Caras Severin si Timis).

COD PORTOCALIU
– Pe raurile din bazinele hidrografice: bazinele superioare ale Barzavei, Moravitei si Carasului (judetul Caras Severin), Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj), Lotru (judetul Valcea) si Neajlov pe sector aval Moara din Groapa (judetul Giurgiu).

– Scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale se pot produce si in alte bazine hidrografice mici din judetul Hunedoara.

COD GALBEN
– Pe raurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Bega, Timis superior si afluenti curs mijlociu si inferior, Nera (judetele Caras Severin si Timis), Drincea (judetul Mehedinti), Jiu pe sector aval Filiasi si afluentii de dreapta din judetele Gorj, Mehedinti si Dolj, Olt aval confluenta cu Lotru (judetele Valcea si Olt), afluentii mici ai raului Vedea din judetul Teleorman.
– Izolat, cu probabilitate redusa, se mai pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale pe unele rauri din judetele Caras Severin, Mehedinti, Gorj si Valcea.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine in zona costiera”.

Avertizarea a fost emisa vineri, 1 august 2014 de catre Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (I.N.H.G.A.).
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.