Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 14 iunie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD ROSU: Inundatii in tara 31 iulie - 1 august 2014

COD ROSU: Inundatii in tara 31 iulie - 1 august 2014

Hidrologii au emis o avertizare COD GALBEN, COD PORTOCALIU si COD ROSU de inundatii joi, 31 iulie 2014.

Bazinele Hidrografice afectate: Mures, Bega Veche, Bega,Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Drincea, Desnatui, Jiu, Olt, Vedea, Arges.

Fenomele vizate: Scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu depasiri ale COTELOR DE APARARE

Momentul producerii fenomenelor vizate: 31.07.2014 ora 12:00 – 01.08.2014 ora 21:00

COD ROSU
– Pe raurile din bazinele hidrografice: Bega superioara amonte Faget, Timis superior si afluentii mici ai Timisului din bazinul mijlociu si inferior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, (judetele Caras Severin si Timis), Cerna (judetele Gorj si Caras Severin), Drincea, Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj), Lotru (judetul Valcea).

- Scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale severe se pot produce si in alte bazine hidrografice mici din judetele Mehedinti, Dolj, Olt si Valcea.

Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri.

COD PORTOCALIU
– Pe raurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Bega aval Faget, Timis curs mijlociu si inferior (judetele Caras Severin si Timis), Jiu superior si mijlociu si afluentii sai din judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj, Oltet superior si mijlociu si afluentii Oltului mijlociu si inferior din judetele Valcea, Gorj, Dolj, Olt si Arges, Vedea bazin superior amonte Valeni, Teleorman amonte Tatarastii de Sus (judetele Arges, Olt si Teleorman), afluentii mici ai raului Vedea din judetul Teleorman, bazinul superior al Argesului (judetul Arges) si pe Neajlov amonte s.h. Vadu Lat (judetele Arges, Dambovita si Giurgiu).

– Scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale se pot produce si in alte bazine hidrografice mici din judetul Hunedoara.

COD GALBEN
Pe afluentii Muresului din judetul Hunedoara, afluentii Oltului din judetul Sibiu, Jiu sector aval Racari (judetul Dolj), Oltet curs inferior (judetul Olt), Olt aval confluenta cu raul Lotru (judetele Valcea si Olt), Vedea sector aval Valeni, Teleorman aval Tatarastii de Sus (judetul Teleorman), Neajlov aval Vadu Lat, Arges curs mijlociu si inferior si afluentii sai de pe acest sector, Dambovita curs superior si mijlociu (judetele Arges, Teleorman, Dambovita, Ilfov si Giurgiu).
 
– Scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale se pot produce si in alte bazine hidrografice mici din judetul Arad.

Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine in zona costiera”.

Avertizarea a fost emisa joi, 31 iulie 2014 de catre Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (I.N.H.G.A.).
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.