Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 13 iunie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD ROSU: Inundatii pe Moravita si Barzava

COD ROSU: Inundatii pe Moravita si Barzava

Hidrologii au emis o avertizare COD ROSU de inundatii joi, 31 iulie 2014.

Bazinele Hidrografice afectate: Moravita, Barzava.

Fenomele vizate: Scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si viituri rapide cu efect de inundatii locale si cresteri rapide de debite si niveluri cu depăsirea COTELOR DE PERICOL

Momentul producerii fenomenelor vizate: 31.07.2014 ora 10:15 – 31.07.2014 ora 21:00

COD ROSU
Ca urmare a precipitatiilor cu caracter torential inregistrate in ultimele ore, estimate pe baza informatiilor radar si a precipitatiilor prognozate pentru următoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri rapide de niveluri si debite cu posibile depăsiri ale COTELOR DE PERICOL pe raurile din bazinele Moravita si Barzava din judetul Timis.
 
Cu probabilitate si severitate mai mare fenomenele se pot produce in bazinul hidrografic Moravita.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine in zona costiera”.

Avertizarea a fost emisa joi, 31 iulie 2014 de catre Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (I.N.H.G.A.).
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.