Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 14 iunie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD ROSU: Inundatii in Teleorman 31 iulie

COD ROSU: Inundatii in Teleorman 31 iulie

Hidrologii au emis o avertizare COD ROSU de inundatii joi, 31 iulie 2014.

Bazinele Hidrografice afectate: Paraul Cainelui.

Fenomele vizate: Scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si cresteri rapide de debite si niveluri cu depasirea COTELOR DE PERICOL

Momentul producerii fenomenelor vizate: 31.07.2014 ora 05:15 – 31.07.2014 ora 10:00

COD ROSU
Avand in vedere evolutia hidrometeorologica din bazinul hidrografic Paraul Cainelui, ca urmare a propagarii viiturii formate anterior in partea superioara a bazinului, se instituie COD ROSU pe sectorul aval Vartoapele (judetul Teleorman).

Pe baza informatiilor actuale se prognozeaza mentinerea tendintei actuale de crestere usoara a nivelurilor cu un nivel maxim de 360 cm cu un debit de 21.2 mc/s in jurul orei 06.00.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine in zona costiera”.

Avertizarea a fost emisa joi, 31 iulie 2014 de catre Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (I.N.H.G.A.).
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.