Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 13 iunie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD ROSU: Inundatii in Oltenia 29 iulie 2014

COD ROSU: Inundatii in Oltenia 29 iulie 2014

Hidrologii au emis o avertizare COD ROSU de inundatii marti, 29 iulie 2014.

Bazinele Hidrografice afectate: Gilort, Lotru, Oltet.

Fenomele vizate: Scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si cresteri rapide de debite si niveluri cu depasirea COTELOR DE PERICOL

Momentul producerii fenomenelor vizate: 29.07.2014 ora 14:15 – 29.07.2014 ora 23:00

COD ROSU
Ca urmare a precipitatiilor cu caracter torential înregistrate în ultimele ore, a celor estimate se vor înregistra scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si cresteri rapide de debite si niveluri cu depasirea COTELOR DE PERICOL pe Gilort amonte s.h. Tg. Carbunesti (judetul Gorj), pe raul Lotru (judetul Valcea), pe cursul superior al Oltetului si pe afluentul sau Cerna (judetele Gorj si Valcea).

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine în zona costiera”.

Avertizarea a fost emisa marti, 29 iulie 2014 de catre Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (I.N.H.G.A.).
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.