Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 16 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD PORTOCALIU: Avertizari cresteri de debite in bazinul hidrografic Jiu

COD PORTOCALIU: Avertizari cresteri de debite in bazinul hidrografic Jiu

Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului a trimis, in cursul acestei dupa amiezi, o AVERTIZARE  HIDROLOGICA  -  COD Portocaliu  catre prefectura judetului Dolj dar si o AVERTIZARE  HIDROLOGICA - COD Galben catre prefecturile judetelor Gorj si Mehedinti privind cresteri de debite in bazinul hidrografic Jiu.

Mentionam ca pe raul Jiu, la  statia hidrometrica Racari, a fost depasita cota de inundatie, ceea ce a condus la afectarea unor terenuri agricole de pe raza comunei Bralostita (sector neamenajat al raului Jiu).

Pentru a se evita inundarea gospodariilor populatiei din satul Schitu, echipe ale Directiei Apelor Jiu efectueaza lucrari de suprainaltare a malului, cu diguri provizorii.

Au fost dispuse masuri pentru supravegherea permanenta a raului Jiu, pe sectorul Motru - Dunare. Sunt pregatite formatii de interventie dotate cu materialele si mijloacele necesare pentru eventuale consolidari si suprainaltari ale digurilor de pe cursul inferior al raului Jiu.

Expertii Directiei Apelor Jiu apreciaza ca, avand in vedere evolutia situatiei hidrologice pe sectorul inferior al raului Jiu, precum si gradul de amenajare cu lucrari hidrotehnice cu rol de aparare a acestui sector, nu sunt puse in pericol zone locuite.

Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.