Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 16 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD PORTOCALIU: Vreme extrema in trei sferturi din tara

COD PORTOCALIU: Vreme extrema in trei sferturi din tara

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, atat avertizari Cod galben, valabile pana duminica dimineata, dar si avertizari Cod portocaliu de instabilitate atmosferica accentuata, valabile pana sambata seara in majoritatea regiunilor.

Astfel, in intervalul 29 iunie, ora 15:00 - 30 iunie, ora 6:00, conform avertizarii Cod portocaliu, ce vizeaza 12 judete, in jumatatea de nord a Moldovei, zona Carpatilor Orientali, local in Maramures si in sud-estul Transilvaniei temporar va ploua abundent si se vor acumula cantitati de apa de 40 - 50 l/mp si pe arii restranse de 60 - 70 l/mp.

Ulterior, in cursul zilei de 30 iunie, intre orele 6:00 - 23:00, avertizarea de vreme rea va fi restransa la 10 judete. Local, in Moldova, precum si in zona Carpatilor Orientali si Meridionali temporar va ploua abundent si se vor acumula cantitati de apa de 50 l/mp si, izolat, 60 - 70 l/mp.

De asemenea, un Cod galben de vreme rea va fi in vigoare in intervalul 29 iunie, ora 11:30 - 30 iunie, ora 6:00, in 24 de judete din cea mai mare parte a Moldovei, precum si in Transilvania, Maramures, Crisana, Banat, nordul Munteniei si zona montana si deluroasa a Olteniei. in aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si, pe arii restranse, caderi de grindina. Prin acumulare sau in intervale scurte de timp se vor inregistra cantitati de apa de peste 25 l/mp si, izolat, de 40 - 50 l/mp.

Totodata, Codul galben va continua sa fie valabil in alte 22 de judete, in intervalul 30 iunie, ora 6:00 - 1 iulie, ora 6:00, in cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei si Maramuresului, precum si in jumatatea de nord a Munteniei si in zona montana a Olteniei, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si izolat grindina. si in aceste regiuni, se vor inregistra cantitati de apa de peste 25 l/mp si, izolat, de 40 - 50 l/mp.

Meteorologii precizeaza, totodata, ca manifestari ale instabilitatii atmosferice vor fi si in celelalte regiuni, dar pe arii mai restranse si pentru intervale mai scurte de timp. 
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.