Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 22 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD PORTOCALIU: Inundatii pe Olt si Arges, pana la miezul noptii

COD PORTOCALIU: Inundatii pe Olt si Arges, pana la miezul noptii

Hidrologii au emis, luni, o avertizare Cod portocaliu de inundatii si depasiri ale Cotelor de aparare, valabila pana la miezul noptii, in doua bazine hidrografice din Oltenia si Muntenia, respectiv o atentionare Cod galben de fenomene hidrologice extreme, pana marti seara pe noua cursuri de apa, arata prognoza Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Conform hidrologilor, pana la ora 00:00, pe afluentii Oltului aferenti sectorului aval confluenta Lotru - amonte Acumularea Slatina (judetele Valcea, Arges si Olt) si pe raul Arges - bazin superior (judetele Arges si Dambovita) se vor semnala scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri, cu posibile depasiri ale Cotelor de aparare.

In intervalul mentionat, fenomenele hidrologice se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din judetele Valcea si Arges.

Potrivit INHGA, in perioada 18 iunie, ora 11:00 - 19 iunie ora 19:00, va fi in vigoare o atentionare Cod galben de fenomene hidrologice importante pe raurile din bazinele hidrografice: Aries - bazin superior si afluenti (judetele Alba si Cluj), Mures - afluentii aferenti sectorului aval confluenta Tarnave (judetele Alba, Sibiu, Hunedoara si Arad), Drincea, Desnatui, Jiu - bazin superior si afluenti (judetele Hunedoara, Mehedinti, Gorj si Dolj), Olt - afluentii aferenti sectorului aval S.H. Feldioara (judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea, Gorj, Dolj, Arges si Olt), Vedea - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Arges, Olt si Teleorman), Arges - bazin superior si afluenti bazin mijlociusi inferior (judetele Arges, Dambovita, Giurgiu, Teleorman si Ilfov), Ialomita - bazin superior si afluenti bazin mijlociu, Prahova - bazin superior si afluenti (judetele Dambovita si Prahova) si Buzau - bazin superior (judetele Brasov, Covasna si Buzau).

Specialistii precizeaza ca fenomene similare se mai pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din judetele: Hunedoara, Brasov, Sibiu, Valcea, Arges, Olt si Teleorman.

Atentionarile au fost transmise catre: Ministerul Apelor si Padurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala "Apele Romane", Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. si Administratiile Bazinale de Apa Somes-Tisa, Crisuri, Mures, Banat, Jiu, Olt, Arges-Vedea, Buzau-Ialomita, Siret si Prut.
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.