Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 22 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD PORTOCALIU: Inundatii pe Dunare, aval de Portile de Fier, pana pe 20 aprilie

COD PORTOCALIU: Inundatii pe Dunare, aval de Portile de Fier, pana pe 20 aprilie

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod portocaliu de inundatii pe Dunare - sector aval de Sistemul Hidroenergetic si de Navigatie (SHEN) Portile de Fier, valabila, etapizat pe zone, pana pe 20 aprilie.

Conform prognozei de specialitate, pana luni, 16 aprilie, ora 16:00, Codul portocaliu va fi in vigoare pe Dunare, sectorul aval Calafat - amonte Giurgiu (judetele: Dolj, Olt, Teleorman si Giurgiu), iar pana pe 20 aprilie, la ora 16:00, pe sectorul Cernavoda - Braila si in Delta Dunarii (judetele: Constanta, Braila, Ialomita, Tulcea si Galati).

INHGA precizeaza ca sectorul Dunarii - aval Gruia este aparat impotriva inundatiilor prin lucrari de indiguire.

Pe de alta parte, hidrologii au emis o atentionare Cod galben de cresteri ale nivelurilor si debitelor cu depasirea Cotelor de aparare, ce vizeaza pana duminica, 15 aprilie, ora 16:00, fluviul Dunarea pe sectorul aval de S.H.E.N. Portile de Fier - Calafat (judetele Mehedinti si Dolj), respectiv pana pe 30 aprilie, ora 16:00, pe sectorul aval Calafat (judetele: Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Constanta si Tulcea).

Avertizarile au fost transmise catre: Ministerul Mediului, Ministerul Apelor si Padurilor, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala "Apele Romane", Ministerul Administratiei si Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. si Administratiile Bazinale de Apa: Banat, Jiu, Olt, Arges-Vedea, Buzau-Ialomita, Siret, Prut-Barlad si Dobrogea-Litoral.
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.