Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD PORTOCALIU: Inundatii pe raurile Teleorman si Neajlov, pana miercuri; Cod galben in 11 bazine hidrografice, de marti dupa-amiaza

COD PORTOCALIU: Inundatii pe raurile Teleorman si Neajlov, pana miercuri; Cod galben in 11 bazine hidrografice, de marti dupa-amiaza

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, marti, o noua avertizare Cod portocaliu de inundatii, valabila pana miercuri la miezul noptii pe rauri din judetele Arges, Teleorman, Dambovita si Giurgiu.

Potrivit hidrologilor, in intervalul 27 martie, ora 13:00 - 28 martie, ora 9:00, in cadrul avertizarii Cod portocaliu se vor inregistra scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri, cu posibile depasiri ale Cotelor de aparare pe raul Teleorman - bazin superior si mijlociu (judetele Arges si Teleorman).

De asemenea, incepand de marti, ora 16:00, si pana miercuri, la ora 00:00, fenomene hidrologice similare se vor semnala pe raul Neajlov - bazin superior si mijlociu (judetele Arges, Dambovita si Giurgiu).

Prognoza INHGA arata ca, de marti dupa-amiaza si pana joi, la ora 16:00, va fi in vigoare o atentionare Cod galben de inundatii pe raurile din bazinele hidrografice: Desnatui (judetele: Mehedinti si Dolj), Olt - afluentii aferenti sectorului aval Ac. Babeni (judetele Valcea, Olt si Dolj), Calmatui (judetele Olt si Teleorman), Vedea - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Olt, Arges si Teleorman), Neajlov (judetele Arges, Dambovita, Teleorman si Giurgiu), Sabar (judetele Arges, Dambovita, Ilfov si Giurgiu), Mures - bazin superior amonte confluenta Aries (judetele Harghita, Mures si Bistrita Nasaud), Tarnava Mica - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior, Tarnava Mare - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Harghita, Mures si Sibiu), Olt - bazin superior amonte S.H. Sebes Olt (judetele Harghita, Covasna, Brasov si Sibiu) si Barlad - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Iasi, Vaslui, Neamt, Bacau, Vrancea si Galati).

Avertizarea de inundatii a fost transmisa catre: Ministerul Apelor si Padurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala "Apele Romane", Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. si Administratiile Bazinale de Apa: Mures, Jiu, Olt, Arges-Vedea, Buzau-Ialomita, Prut-Barlad si Dobrogea-Litoral.
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.