Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 25 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD PORTOCALIU: Inundatii in tara 8-11 decembrie 2014

COD PORTOCALIU: Inundatii in tara 8-11 decembrie 2014

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o avertizare de inundatii, luni, 8 decembrie 2014.

FENOMENELE VIZATE: Cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale COTELOR DE ATENTIE si ale COTELOR DE INUNDATIE.

BAZINE HIDROGRAFICE AFECTATE: Drincea, Desnatui, Jiu, afluenti Olt inferior, Calmatui, Vedea, Arges si Ialomita.

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE: 08.12.2014 ora 14:00 – 08.12.2014 ora 24:00

Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 48 de ore, se pot produce cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, dupa cum urmeaza:

COD GALBEN
- Pe raurile: Jiu pe sectorul aval confluenta Motru - Podari (judetul Dolj), Calmatui, Teleorman si pe alti afluenti mici ai raului Vedea (judetele Olt si Teleorman), Neajlov si Sabar (judetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Ilfov).

COD PORTOCALIU
- Pe raul Neajlov – sector Moara din Groapa – amonte Calugareni (judetele Dambovita si Giurgiu).

Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri.

Avertizarea de inundatii este valabila in intervalul 8 decembrie ora 14:00 - 24:00.MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE: 08.12.2014 ora 24:00 – 09.12.2014 ora 06:00

COD GALBEN
- Pe raurile din bazinele hidrografice: Drincea, Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj), Motru si unii afluenti mici ai Jiului din judetele Gorj, Mehedinti si Dolj, Jiu pe sectorul aval confluenta Motru (judetul Dolj), afluentii Oltului inferior din judetele Valcea, Gorj, Dolj si Olt, Calmatui, Vedea superioara amonte Valeni, Teleorman si pe alti afluenti mici ai raului Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman), Raul Doamnei, Neajlov, Sabar si alte rauri mici din bazinul mijlociu si inferior al Argesului (judetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Ilfov). 

COD PORTOCALIU
- Pe raul Neajlov – sector Vadu Lat – Calugareni (judetul Giurgiu) si pe Teleorman la nivel local pe sector amonte si aval s.h. Teleorman (judetul Teleorman).

Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri.

Avertizarea de inundatii este valabila in intervalul 8 decembrie ora 24:00 - 9 decembrie 06:00.MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE: 09.12.2014 ora 06:00 – 11.12.2014 ora 14:00

COD GALBEN
- Pe raurile din bazinele hidrografice: Jiu pe sectoarele Sadu-amonte Filiasi si aval Podari, precum si pe afluentii Jiului din judetele Gorj, Mehedinti si Dolj, Vedea aval Valeni (judetul Teleorman), Arges si afluentii sai din judetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Ilfov), Ialomita-bazin mijlociu (judetele Dambovita si Prahova). 
NOTA: Aceste fenomene se pot produce izolat si pe alte rauri mici din jumatatea de sud a tarii.

COD PORTOCALIU
-Pe raurile din bazinele hidrografice: Drincea, Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj), Motru si unii afluenti mici ai Jiului din judetele Gorj, Mehedinti si Dolj, Jiu pe sector Filiasi-Podari (judetele Gorj si Dolj), Oltet si afluentii mici ai Oltului inferior din judetele Valcea, Gorj, Dolj si Olt, Calmatui, Vedea superioara amonte Valeni, Teleorman si pe alti afluenti mici ai raului Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman), Neajlov, Sabar si alte rauri mici din bazinul inferior al Argesului (judetele Dambovita, Giurgiu si Ilfov).

Avertizarea de inundatii este valabila in intervalul 9 decembrie ora 06:00 - 11 decembrie ora 14:00.
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.