Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 19 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD PORTOCALIU: Inundatii in tara 15-16 septembrie 2014

COD PORTOCALIU: Inundatii in tara 15-16 septembrie 2014

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o avertizare de inundatii, luni, 15 septembrie 2014.

FENOMENELE VIZATE: Scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE si de INUNDATIE

BAZINE HIDROGRAFICE AFECTATE: Bega Veche, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Drincea, Desnatui, afluentii din bazinul mijlociu si inferior al Crisului Alb, din bazinul inferior al Muresului, din bazinul inferior al Jiului si afluentii mici ai Dunarii de pe sectorul amonte Drobeta Turnu-Severin

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE: 15.09.2014 ora 11:00 – 16.09.2014 ora 14:00
 
Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, se actualizeaza Atentionarea Hidrologica nr. 75 din 14.09.2014 dupa cum urmeaza:

COD GALBEN
– In intervalul 15.09.2014 ora 11:00- 16.09.2014 ora 14:00 se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale pe unele rauri mici din judetele: Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti si Dolj si cresteri importante de debite si niveluri cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE pe raurile din bazinele hidrografice: afluentii Muresului si Crisului Alb din judetul Arad, Bega Veche, Bega, Timis (judetul Timis), Desnatui si pe afluentii Motrului si Jiului inferior (judetele Mehedinti si Dolj).

COD PORTOCALIU
- In intervalul 15.09.2014 ora 11:00- 16.09.2014 ora 14:00 se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri cu posibile depasiri ale COTELOR DE INUNDATIE pe raurile din bazinele hidrografice: Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Timis si Caras-Severin), afluentii mici ai Dunarii din judetele Caras-Severin si Mehedinti, Blahnita, Drincea (judetul Mehedinti) si unii afluenti din bazinul superior al Timisului (judetul Caras-Severin).

Aceste fenomene hidrologice periculoase, vizate de AVERTIZAREA HIDROLOGICA COD GALBEN si PORTOCALIU, se pot produce cu probabilitate si intensitate mai ridicata pe afluentii mici ai Dunarii de pe sectorul amonte Drobeta Turnu-Severin, precum si pe unele rauri mici din sudul judetelor Caras-Severin si Mehedinti.

Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri.

Avertizarea de inundatii este valabila in intervalul 15 septembrie, orele 11.00 - 16 septembrie, orele 14.00.
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.