Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD PORTOCALIU: Inundatii in tara 8-9 august 2014

COD PORTOCALIU: Inundatii in tara 8-9 august 2014

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o noua avertizare de inundatii, vineri, 8 august 2014.

FENOMENELE VIZATE: Scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu depasiri ale COTELOR DE APARARE

BAZINE HIDROGRAFICE AFECTATE: Crasna, Crisul Repede, Crisul Negru, Crisul Alb, Mures, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Cerna, Drincea, Desnatui, Jiu, Olt, Vedea, Glavacioc

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE: 08.08.2014 ora 11:00 – 09.08.2014 ora 12:00

COD GALBEN
- Pe raurile din bazinele hidrografice: Bega-bazin mijlociu, Timis superior, Caras, Cerna (judetele Caras Severin si Timis), Drincea, Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj), Motru, Gilort superior si afluentii mici ai Jiului din judetele Mehedinti, Gorj si Dolj, afluentii Oltului mijlociu si inferior din judetele Gorj si Valcea, afluentii mici ai raului Vedea din judetele Olt, Arges si Teleorman, Glavacioc (judetele Teleorman si Giurgiu).

– Incepand cu data de 08.08.2014 ora 15:00 pe raurile mici din bazinele hidrografice: Crasna superioara (judetul Salaj), Crisul Repede superior (judetul Cluj), Crisul Negru superior si mijlociu (judetul Bihor), Crisul Alb superior (judetele Hunedoara si Arad) si afluentii Muresului din judetul Hunedoara.

– In intervalul 08.08.2014 ora 15:00 – 09.08.2014 ora 02:00 se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si in alte bazine hidrografice mici din zonele de deal si de munte din vestul si centrul tarii, cu probabilitate mai mare pe unele rauri mici din judetele Maramures, Bistrita Nasaud, Cluj, Salaj, Alba, Mures si Sibiu.

COD PORTOCALIU
– In intervalul 08.08.2014 ora 11:00 – 09.08.2014 ora 12:00Pe raul Moravita – curs inferior (sector indiguit – judetul Timis).

– Incepand cu data de 08.08.2014 ora 15:00 pe raurile din bazinele hidrografice: Bega-bazin superior, Barzava, Moravita (judetele Caras Severin si Timis).

Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine in zona costiera”.
 
Avertizarea de inundatii este valabila in intervalul 8 august, ora 11.00 - 9 august, ora 12.00.
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.