Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 26 octombrie 2020 
Prima pagina / Informatii meteo / COD PORTOCALIU: Inundatii in Caras-Severin 31 iulie

COD PORTOCALIU: Inundatii in Caras-Severin 31 iulie

Hidrologii au emis o avertizare COD PORTOCALIU de inundatii joi, 31 iulie 2014.

Bazinele Hidrografice afectate: Timis superior, Caras, Nera.

Fenomele vizate: Scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si viituri rapide cu efect de inundatii locale si cresteri rapide de debite si niveluri cu depăsirea COTELOR DE INUNDATIE

Momentul producerii fenomenelor vizate: 31.07.2014 ora 08:45 – 31.07.2014 ora 15:00

COD PORTOCALIU
Ca urmare a precipitatiilor cu caracter torential inregistrate in ultimele ore, estimate pe baza informatiilor radar si a precipitatiilor prognozate pentru următoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri rapide de niveluri si debite cu posibile depăsiri ale COTELOR DE INUNDATIE pe raurile mici din bazinele hidrografice Caras, Cerna si bazinul superior al Timisului din judetul Caras Severin.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine in zona costiera”.

Avertizarea a fost emisa joi, 31 iulie 2014 de catre Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (I.N.H.G.A.).
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2020 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.