Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 25 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD PORTOCALIU: Inundatii in Muntenia, Oltenia si Transilvania
29-30 iulie 2014

COD PORTOCALIU: Inundatii in Muntenia, Oltenia si Transilvania
29-30 iulie 2014

Hidrologii au emis o avertizare cod galben si cod portocaliu de inundatii marti, 29 iulie 2014.

Bazinele Hidrografice afectate: Desnatui, Jiu, Olt, Vedea, Arges si Ialomita.

Fenomele vizate: Scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu depasiri ale COTELOR DE ATENTIE si INUNDATIE

Momentul producerii fenomenelor vizate: 29.07.2014 ora 13:00 – 30.07.2014 ora 14:00

Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, se actualizeaza Avertizarea Hidrologica din 28.07.2014 dupa cum urmeaza:

COD GALBEN
– Pe raurile din bazinele hidrografice: Desnatui (judetul Dolj), Jiu amonte confluenta Gilort, Jiu sector aval Racari, afluentii de dreapta ai Jiului – judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj, afluentii Oltului din judetul Sibiu, Vedea – sector aval Valeni (judetul Teleorman), Teleorman aval Tatarastii de Sus (judetul Teleorman), Dambovita – curs mijlociu (judetul Dambovita), Neajlov, Sabar si alte rauri mici din bazinul Argesului (judetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Ilfov), Ialomita amonte confluenta cu Cricovul Dulce si afluentii mici din judetele Dambovita si Prahova.

– Scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale se pot produce si in alte bazine hidrografice din judetele Cluj, Alba, Sibiu si Prahova.

COD PORTOCALIU
– Pe raurile din bazinele hidrografice: Jiul de Est si afluentii de stanga ai Jiului, Jiu pe sector aval confluenta Gilort – amonte Podari, rauri aferente judetelor Hunedoara, Gorj si Dolj, afluentii Oltului mijlociu si inferior din judetele Gorj, Valcea, Olt si Arges, bazinul superior al Vedei (Vedea amonte S.H. Valeni si Teleorman amonte S.H. Tatarastii de Sus) – judetele Olt, Arges si Teleorman si pe ceilalti afluenti ai raului Vedea din judetul Teleorman, bazinele superioare ale Argesului si Dambovitei (judetele Arges si Dambovita), Ialomita sector aval confluenta cu Cricovul Dulce – acumularea Dridu (judetele Dambovita si Ilfov).

Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine in zona costiera”.

Avertizarea a fost emisa marti, 29 iulie 2014 de catre Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (I.N.H.G.A.).
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.