Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 16 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD PORTOCALIU: Inundatii in tara 27-29 iulie 2014

COD PORTOCALIU: Inundatii in tara 27-29 iulie 2014

Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundatii duminica, 27 iulie 2014.

Bazinele Hidrografice afectate: Crisul Alb, Mures, Bega Veche, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Drincea, Desnatui, Jiu, Olt si Vedea.

Fenomele vizate: Scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu depasiri ale COTELOR DE ATENTIE si INUNDATIE

Momentul producerii fenomenelor vizate: 27.07.2014 ora 18:00 – 29.07.2014 ora 16:00

Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 48 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE si INUNDATIE, dupa cum urmeaza:

COD GALBEN
– Pe raurile din bazinele hidrografice: bazinul superior al Crisului Alb (judetele Hunedoara si Arad), afluentii Muresului din judetul Hunedoara, Bega Veche, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, bazinul superior si mijlociu al Begai si bazinul superior al Timisului ( judetele Caras Severin si Timis), Jiu (judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj), afluentii Oltului din judetele Sibiu, Valcea, Dolj, Olt si Arges, Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman).

– Scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale se pot produce si in alte bazine hidrografice din judetele Arad, Alba si Sibiu.

COD PORTOCALIU
– Incepand cu 27.07.2014 ora 19:00 pentru scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale, pe raurile mici din judetele Caras-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Valcea.
– Incepand cu 27.07.2014 ora 23:00 pe raurile din bazinele hidrografice: Bistra (judetul Caras-Severin), Cerna (judetele Gorj si Caras-Severin), Drincea, Desnatui (judetele Dolj si Mehedinti), Jiu superior si afluentii sai din judetele Hunedoara, Gorj, Dolj si Mehedinti, afluentii Oltului inferior (judetele Gorj, Valcea, Olt, Dolj si Arges).

– Incepand cu 28.07.2014 ora 06:00 pe raurile din bazinul superior al Vedei – amonte S.H. Valeni (judetele Olt si Arges).
 
Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine in zona costiera”.

Avertizarea a fost emisa duminica, 27 iulie 2014 de catre Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (I.N.H.G.A.).
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.