Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 22 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD PORTOCALIU: Inundatii in tara 23-24 iulie 2014

COD PORTOCALIU: Inundatii in tara 23-24 iulie 2014

Hidrologii au emis o avertizare cod galben si cod portocaliu de inundatii miercuri, 23 iulie 2014.

Bazinele Hidrografice afectate: Viseu, Iza, Tur, Lapus, Somesul Mare, Crasna, Crisul Alb, Crisul Negru, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Olt, Vedea, Arges, Ialomita, Buzau, Rm. Sarat, Putna, Barlad, Trotus, Bistrita, Jijia 

Fenomele vizate: Scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu depasiri ale COTELOR DE ATENTIE si INUNDATIE

Momentul producerii fenomenelor vizate: 23.07.2014 ora 13:00 – 24.07.2014 ora 13:00


Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, se actualizeaza Atentionarea hidrologica nr. 54 din 22.07.2014 ora 13:30, dupa cum urmeaza:

COD GALBEN
- Pe raurile din bazinele hidrografice: Viseu, Iza, Tur superior, Lapus (judetele Maramures si Satu Mare), Somesul Mare (judetul Bistrita-Nasaud), Crasna superioara si mijlocie (judetele Salaj si Satu Mare), Crisul Negru (judetul Bihor), Crisul Alb superior (judetele Hunedoara si Arad), Bega, Timis superior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Timis si Caras-Severin), Mures superior (judetul Harghita) si unii afluenti ai sai din judetul Hunedoara, Olt superior si afluentii sai din judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu si Valcea, Vedea-bazin superior amonte s.h. Valeni si afluentii sai (judetele Arges, Olt si Teleorman), Arges superior si afluentii sai din judetele Arges si Dambovita, Ialomita superioara (judetul Dambovita), Prahova si afluentii sai (judetul Prahova), Buzau si afluentii sai din judetele Covasna si Buzau, Rm.Sarat, Putna (judetul Vrancea si Buzau), Barlad (judetele Iasi si Vaslui), Bistrita superioara si afluenti (judetele Suceava si Neamt).

- Scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale se pot produce si pe unele rauri mici din alte bazine hidrografice, situate în zonele de deal si munte din judetele Salaj, Cluj, Arad, Alba, Mures Suceava.

COD PORTOCALIU
- Pe raurile din bazinele hidrografice: Jijia (judetele Botosani si Iasi), Trotus (judetele Harghita si Bacau), Raul Negru (judetul Covasna). 

Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea  evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine in zona costiera”.

Avertizarea a fost emisa miercuri, 23 iulie 2014 de catre Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (I.N.H.G.A.).

Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.