Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 16 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD PORTOCALIU: Inundatii pe Dunare 21 - 30 mai 2014

COD PORTOCALIU: Inundatii pe Dunare 21 - 30 mai 2014

Cod portocaliu emis de Institutul de Hidrologie si Gospodarire a Apelor emis marti, 20 mai 2014. 

Pe Dunare, sector aval de S.H.E.N. Portile de Fier sunt vizate cresteri de debite si niveluri  cu  depasiri ale COTELOR DE APĂRARE 

Avand in vedere evolutia debitelor defluente din Sistemul Hidroenergetic si de Navigatie (S.H.E.N.) Portile de Fier, situatia hidrologica actuala si prognoza evolutiei situatiei hidrometeorologice din Bazinul Dunarii in amonte de intrarea in tara (sectiunea Bazias), se actualizeaza AVERTIZAREA HIDROLOGICA nr. 34 din 17.05.2014, dupa cum urmeaza:

COD PORTOCALIU

- Pe Dunare pe sectorul aval S.H.E.N. Portile de Fier - Calarasi (sector îndiguit aval Gruia) - judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi.

- Incepand cu data de 23.05.2014 ora 06:00 pe Dunare pe sectorul aval Calarasi- Braila (judetele Calarasi, Constanta, Ialomita, Braila si Tulcea).
COD GALBEN

- Pe Dunare pe sector aval Braila (judetele Calarasi, Ialomita, Galati si Tulcea ).

- In intervalul 21.05.2014 ora 06:00 - 23.05.2014 ora 06:00 pe Dunare pe sectorul aval Calarasi
 
- Braila ( judetele Calarasi, Constanta, Ialomita, Braila si Tulcea).

NOTA:

Momentul de producere al fenomenelor prognozate, pe sectorul romanesc al Dunarii, va fi influentat semnificativ si de modul de  exploatare al S.H.E.N. Portile de Fier.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice si a debitelor defluente din S.H.E.N. Portile de Fier vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine în zona costiera”.
 
Codul este valabil in perioada: 21.05.2014 ora 06:00 – 30.05.2014 ora 18:00
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.