Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 16 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD PORTOCALIU: Inundatii pe Dunare, 17-26 mai 2014

COD PORTOCALIU: Inundatii pe Dunare, 17-26 mai 2014

Cod portocaliu emis de Institutul de Hidrologie si Gospodarire a Apelor emis sambata, 17 mai 2014. 

Pe Dunare, sector aval de S.H.E.N. Portile de Fier sunt vizate cresteri de debite si niveluri  cu  depasiri ale COTELOR DE APĂRARE 

Având in vedere evolutia debitelor defluente din Sistemul Hidroenergetic si de Navigatie (S.H.E.N.) Portile de Fier, situatia hidrologica actuala si prognoza evolutiei situatiei hidrometeorologice din Bazinul Dunarii in amonte de intrarea in tara (sectiunea Bazias), se actualizeaza AVERTIZAREA HIDROLOGICA nr. 33 din 16.05.2014, dupa cum urmeaza:

COD PORTOCALIU

- COD PORTOCALIU pe Dunare pe sectorul aval S.H.E.N. Portile de Fier - Zimnicea (sector indiguit aval Gruia) - judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman).

COD GALBEN

- Incepand cu data de 18.05.2014 ora 06:00 pe Dunare pe sector aval Zimnicea (judetele Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Braila, Ialomita, Constanta , Galati si Tulcea).

Momentul de producere al fenomenelor prognozate, pe sectorul românesc al Dunarii, va fi influentat semnificativ si de modul de  exploatare al S.H.E.N. Portile de Fier.
NOTA:
 
Prognoza debitelor maxime pe Dunare la intrarea in tara are un grad ridicat de incertitudine in acest moment datorita variatiilor foarte mari din ultimele zile ale prognozelor de debite maxime primite de la Centrul de prognoze hidrologice din Serbia pentru afluentii Dunarii, variatii generate de severitatea exceptionala a fenomenelor hidrometeorologice, mai ales cele inregistrate in bazinele hidrografice ale afluentilor principali ai Dunarii de pe acest sector (Sava si Morava).
Mentionam ca ploile torentiale deosebit de insemnate cantitativ care s-au inregistrat in ultimele zile in bazinele hidrografice din Serbia si din Bosnia - Hertegovina au generat viituri exceptionale care in multe bazine hidrografice au atins sau chiar au depasit valorile maxime istorice, ca urmare a acestor fenomene periculoase deosebit de severe fiind instituit in Serbia si Bosnia - Hertegovina, la nivel national, Starea de Alerta. 

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice si a debitelor defluente din S.H.E.N. Portile de Fier vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine in zona costiera”.
 
Codul este valabil in perioada: 17.05.2014 ora 10:00 – 26.05.2014 ora 18:00 
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.