Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD PORTOCALIU: Inundatii in Banat, Oltenia, Muntenia si
sud-est si Moldova 14 - 16 mai 2014

COD PORTOCALIU: Inundatii in Banat, Oltenia, Muntenia si
sud-est si Moldova 14 - 16 mai 2014

Hidrologii au actualizat codurile de inundatii emise  marti, 13 mai 2014.

Hidrologii avertizeaza ca se vor semnala cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu depasiri ale COTELOR DE ATENTIE si de INUNDATIE, scurgeri pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale

Bazine hidrografice afectate: Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Drincea, Desnatui, Jiu, afluenti ai Oltului mijlociu si inferior, unii afluenti ai Muresului inferior, Calmatui, Vedea, Arges, Ialomita, Buzau, Rm. Sarat, Putna, Suceava, Moldova, Bistrita, Trotus

COD GALBEN
 - Pe raurile din bazinele hidrografice: Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Timis si Caras-Severin), Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui (judetul Dolj), pe Jiu si afluentii sai (judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj), pe unii  afluenti ai Oltului mijlociu si inferior din judetele Gorj, Olt, Valcea, Dolj si Sibiu, pe unii afluenti ai Muresului din judetul Hunedoara, pe Raul Negru (judetul Covasna), pe Calmatui si Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman), Arges si afluenti (judetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Calarasi), Ialomita (judetele Dambovita, Prahova, Ilfov si Ialomita), Buzau  (judetele Covasna, Buzau si Braila), Rm. Sarat (judetele Buzau si Vrancea), Putna (judetul Vrancea).

-Incepand cu data de 15.05.2014 ora 06:00 pe cursurile superioare si pe afluentii  raurilor: Suceava (judetul Suceava), Moldova (judetele Suceava si Neamt), Bistrita (judetele Suceava si Neamt) si Trotus (judetele Bacau si Neamt).

COD PORTOCALIU
-Pe Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui superior (judetul Dolj), pe Jiu amonte Racari si afluentii sai (judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj).

-In intervalul 14.05.2014 ora 14:00 – 15.05.2014 ora 09:00 pe versanti, torenti, paraie si pe raurile mici din zonele de deal si de munte din judetele Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau si Vrancea.

-In intervalul 14.05.2014 ora 18:00 - 15.05.2014 ora 22:00 pe Lotru, Oltet si alti afluenti ai Oltului mijlociu si inferior din judetele Gorj, Olt, Valcea si Dolj, pe raurile din bazinul superior al Argesului (judetul Arges), în bazinul superior al Vedei (judetele Olt si Arges) si pe afluentii sai din judetul Teleorman, pe Teleorman amonte S.H. Tatarastii de Sus (judetele Arges si Teleorman) si pe Neajlov amonte de S.H. Vadu Lat (judetele Arges, Dambovita si Giurgiu), pe Ialomita si afluentii sai amonte S.H. Cosereni (judetele Dambovita, Prahova, Ilfov si Ialomita) si pe afluentii Buzaului  (Slanic, Calnau, Niscov) din judetele Buzau si Prahova. 

Se mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri.

Cresteri importante de debite cu situarea nivelurilor în jurul COTELOR DE ATENŢIE se pot produce si pe alte rauri mici din zonele de deal si de munte din centrul si estul tarii.
 
Avertizarile de inundatii au intrat  in vigoare miercuri, 14 mai 2014 ora 00:00 si sunt valabile pana vineri, 16 mai 2014, ora 18.00.
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.