Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 5 august 2020 
Prima pagina / Informatii meteo / COD GALBEN: Atentionarea continua

COD GALBEN: Atentionarea continua

Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala se prelungeste intervalul de valabilitate al Atentionarii hidrologice incepand din data de 27.01.2010 pana in data de 03.02.2010.

- Se vor mentine blocajele de gheturi formate anterior pe Iza aval de s.h.Sacel-jud.MM si pe Bistrita amonte de acumularea Izvorul Muntelui pe sectorul  Poiana Teiului-Borca-jud.SV.

- Se pot forma blocaje de gheturi pe unele sectoare de rau indeosebi pe Mara, Sieu, Somes, Mures-aval Glodeni si pe unii afluenti ai Muresului (Aries, Sebes, Secas, Ampoi, Pian)

- Se vor mentine curgerile de naboi pe Viseu, Iza, Somesul Mare, Lapus,  Crisul Alb, Mures, Aries, Tarnava Mare, Tarnava Mica, Jiu, Gilort, Olt,  Arges, Sabar, Dambovita, Ialomita, Prahova, Bistrita si Buzau. Acestea pot produce in evolutia  lor variatii mai importante de niveluri pe unele sectoare de rau cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE pe cursul superior al Somesului si pe Firiza.

- Se vor mentine podurile de gheata existente pe: Iza, Tarnave, Bistrita (bazinul Somes), Raul Negru, Oltet, Vedea, Siret, Suceava, Moldova, cursul superior al Bistritei, Trotus, Putna, Buzaul inferior, Rm.Sarat, Barlad, Prut, Jijia, Bahlui, pe raurile din Dobrogea si pe cursurile superioare ale raurilor:  Crasna, Barcau, Mures, Jiu, Cibin, Ialomita si  Prahova.

- Gheata la maluri va predomina pe raurile din vestul tarii si din zona de campie din sud.

Se impune urmarirea operativa a evolutiei aglomerarilor de gheturi in bazinele hidrografice sus-mentionate si  actionarea eficienta pentru dislocarea lor conform planurilor locale de inlaturare a efectelor fenomenelor de iarna.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.
Susținem aceste proiecte:

InspectorulPadurii.ro
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2020 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.