Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 5 august 2020 
Prima pagina / Informatii meteo / COD GALBEN: Avertizare de inundatii in 12 judete din Transilvania, Maramures, Crisana, Banat si Oltenia

COD GALBEN: Avertizare de inundatii in 12 judete din Transilvania, Maramures, Crisana, Banat si Oltenia

Se instituie cod galben incepand cu data de 24.12.2009 ora 20.00 pana pe 27 decembrie, ora 16.00. Avertizarea cod galben vizeaza cresteri de debite ale raurilor din 12 judete ale tarii. Este vorba despre judetele din jumatatea vestica, unde se asteapta ca formatiunile de gheata sa determine blocaje si apare riscul depasirii cotelor de atentie pe unele sectoare de rau. 
 
Avertizarea vizeaza raurile: Viseu, Iza (judetul Maramures), tur (judetul Satu Mare), Lapus (judetul Maramures), Crasna (judetele Salaj si Satu Mare), Barcau (judetele Salaj si Bihor), afluentii Somesului Mic (judetul Cluj), Crisul Alb (judetul Hunedoara si Arad), Crisul Negru (judetul Bihor si Arad), Crisul Repede (judetele Bihor si Cluj), Aries (judetul Alba si Cluj), Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras-Severin si Timis), Jiul superior si Motru ( judetele Hunedoara, Gorj si Mehedinti), anunta Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Formatiunile de gheata se vor diminua si restrange si pot determina in evolutia lor blocaje de gheturi si cresteri artificiale de niveluri pe anumite sectoare de rau. Pe raul Bistrita, evolutia ghetarilor formati anterior ar putea determina variatii importante de niveluri, cu atingerea sau depasirea cotelor de atentie.
Susținem aceste proiecte:

InspectorulPadurii.ro
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2020 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.