Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 4 august 2020 
Prima pagina / Informatii meteo / COD GALBEN: Inundatii in judetele Hunedoara, Arad, Alba,
Valcea, Gorj si Arges

COD GALBEN: Inundatii in judetele Hunedoara, Arad, Alba,
Valcea, Gorj si Arges

Avertizare cod galben de inundatii emisa joi dimineata de catre hidrologi. Astfel, in judetele Hunedoara, Arad, Alba, Valcea, Gorj si Arges, pe raurile  din bazinul Crisul Alb, Aries, Olt si Arges se vor produce scurgeri pe versanti si cresteri de debite care ar putea depasi cotele de atentie.

Avertizarea emisa de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a intrat in vigoare joi, la ora 9.00 si este valabila pana vineri, la ora 10.00.

In urma precipitatiilor insemnate cantitativ din ultimele 24 de ore, a fost instituit codul galben de inundatii pe raurile din bazinele hidrografice superioare ale Crisului Alb (judetele Hunedoara si Arad) si Ariesului (judetul Alba). Avertizarea emisa pentru aceste rauri este valabila pana joi, la ora 20.00.

De asemenea, avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, afluentii Oltului mijlociu si inferior (judetele Valcea si Gorj) si afluentii Argesului superior (judetul Arges) vor fi sub avertizare cod galben de inundatii pana vineri dimineata.

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe raurile mici din bazinele hidrografice atentionate, a precizat INHGA.
Susținem aceste proiecte:

InspectorulPadurii.ro
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2020 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.