Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 5 august 2020 
Prima pagina / Informatii meteo / COD GALBEN: Avertizare hidrologica - Dolj, Mehedinti, Olt, Teleorman

COD GALBEN: Avertizare hidrologica - Dolj, Mehedinti, Olt, Teleorman

Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului a trimis, in cursul acestei dimineti, o Avertizare  Hidrologica  - COD GALBEN catre prefecturile Dolj, Mehedinti, Olt, Teleorman (4 prefecturi).

Sursa acestei atentionari este Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Fenomenele vizate sunt cresteri de niveluri si debite pe Dunare peste COTELE DE ATENTIE, in intervalul 07 aprilie 2009 ora 06:00 - 15 aprilie 2009 ora 16:00.

Bazinele hidrografice afectate: fluviul Dunarea.

Avertizarea prevede ca, avand in vedere situatia hidrologica actuala, cu valori in crestere ale nivelurilor si debitelor pe sectorul romanesc al Dunarii - datorita debitelor ridicate inregistrate la intrarea in tara (sectiunea Bazias) si a celor deversate din sistemul hidroenergetic Portile de Fier, se instituie Avertizarea Hidrologica din 06.04.2009 ora 12:00, dupa cum urmeaza: COD GALBEN. 
 
COD GALBEN pe Dunare, pe sectorul Gruia - Zimnicea cu valori ale nivelurilor peste COTELE DE ATENTIE CU 5-20 cm (jud. Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman).

Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu "Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice si poluari accidentale".

Susținem aceste proiecte:

InspectorulPadurii.ro
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2020 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.