Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD GALBEN: Furtuna pentru cea mai mare parte a tarii

COD GALBEN: Furtuna pentru cea mai mare parte a tarii

Vremea continuă să fie instabilă şi la începutul acestei săptămâni. Luni, 20 mai 2019, va intra în vigoare de la prânz un alt cod galben de furtună care vizează cea mai mare parte a ţării și care este valabil până marți, 21 mai, ora 6:00.

Meteorologii anunță că vor fi cantități de apă însemnate, iar instabilitate atmosferică va fi accentuată. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse chiar 40-60 l/mp.

În funcție de evoluții, meteorologii vor emite mesaje de avertizare pentru vreme severă imediată (de tip nowcasting) care sunt valabile pentru zone și perioade de timp restrânse. 

Vremea instabilă va cuprinde nordul şi centrul ţării, toată Oltenia, partea de est a Crişanei şi Banatului, precum şi vestul Munteniei. Vor fi averse ce vor aduce cantităţi importante de apă care vor depăşi 25 l/mp şi, izolat, 60 l/mp. Prin urmare, va fi risc ridicat de inundaţii. În plus, vor fi fenomene electrice, vânt cu aspect de vijelie şi condiţii de grindină, mai ales că temperaturile vor fi foarte ridicate şi vor ajunge din nou până la 29 de grade Celsius în sud. În rest, fenomenele vor apărea pe suprafeţe mai mici, spre seară.

În Bucureşti, luni, 20 mai 2019, este o zi caldă şi frumoasă, iar termometrele vor indica până la 27-28 de grade Celsius. Din orele serii, norii se vor aduna şi vor aduce ploi de scurtă durată şi descărcări electrice, iar vântul se va intensifica.

La munte, ploile torenţiale se vor înmulţi după-amiază. În intervale scurte de timp, se vor aduna chiar şi 60 de litri de apă/mp. Va tuna, va fulgera şi va cădea grindina, dar temperaturile vor fi plăcute. Marți, acestea vor scădea, iar vremea va rămâne instabilă.

În schimb, la mare, săptămâna începe cu vreme însorită. Termometrele vor indica până la 20 - 21 de grade Celsius, atât în aer, cât şi în apa mării. Marți, norii vor fi numeroşi, dar la mijlocul săptămânii, atmosfera va redeveni frumoasă.
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.