Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 19 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD GALBEN: Ploi si furtuni, 22 de judete sunt vizate

COD GALBEN: Ploi si furtuni, 22 de judete sunt vizate

22 de judeţe se află, întreaga zi, sub cod galben de ploi torenţiale, furtuni şi chiar ninsori pentru zonele de munte. Nu intră sub această atenţionare judeţele din sudul ţării, care s-au confruntat aseară cu fenomene meteo violente. Pentru Ialomiţa şi Călăraşi au fost emise coduri roşii în care, pentru prima dată, specialiştii au anunţat posibilitatea formării unor tornade. A plouat torenţial, a căzut grindină şi vântul a suflat cu până la 110 kilometri pe oră. În Călăraşi a apărut şi o tornadă, însă de mici dimensiuni comparativ cu cea de săptămâna trecută.

În judeţul Giurgiu, vremea a schimbat foaia în câteva minute. Un telespectator Digi24 a filmat cu telefonul fenomenul anunţat de meteorologi încă de acum câteva zile. În imagini se văd bucăţi mari de gheaţă care acoperă pământul. Şoferii ceva mai inspiraţi şi-au acoperit parbrizele maşinilor, pentru a diminua, pe cât posibil, pagubele. 

În atenţionarea cod roşu de furtună, meteorologii avertizau că vântul puternic, cu viteze de peste 110 km/h, s-ar putea transforma chiar într-o tornadă. Avertismenul s-a concretizat în Localitatea Cuza-Vodă din judeţul Călăraşi . Din fericire curenţii s-au risipit rapid iar gtornada s-a dezintegrat înainte de a face pagube.

Nici în comuna Grădiştea, din judeţul Călăraşi, vremea nu a sfost mai prietenoasă. A plouat cu găleata, iar vântul a răscolit cu putere curţile localnicilor. Deşi a durat doar câteva zeci de minute, furtuna a avut o intensitate mare. Ploaia torenţială s-a transformat repede în grindină de dimensiuni medii. Şi în Ilfov, iarna care s-a întors în prima lună de vară i-a prins nepregătiţi pe şoferi.

Şeful departamentului pentru situaţii de urgenţă spune că oamenii trebuie să se adăpostească pe timpul furtunii şi în niciun caz să nu se apropie de tornadă, dacă observă vreuna.
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.