Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 19 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD GALBEN: Inundatii si depasiri ale Cotelor de atentie in zece bazine hidrografice, pana joi la miezul noptii

COD GALBEN: Inundatii si depasiri ale Cotelor de atentie in zece bazine hidrografice, pana joi la miezul noptii

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o atentionare Cod galben de inundatii si depasiri ale Cotelor de atentie, valabila pana joi la miezul noptii, in zece bazine hidrografice.

Conform hidrologilor, in intervalul 30 ianuarie, ora 14:00 - 31 ianuarie, ora 00:00, pe raurile din bazinele hidrografice Bega, Poganis - bazin superior, Barzava, Moravita, Caras si Nera (judetele Caras-Severin si Timis), Jiu - bazin aval statia hidrometrica Sadu (judetele Mehedinti, Gorj si Dolj), Olt - afluentii aferenti sectorului aval confluenta Lotru (judetele Valcea, Gorj, Dolj, Arges si Olt) se vor inregistra torenti si paraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si de niveluri, cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie.

Fenomene hidrologice similare se vor consemna si in intervalul 30 ianuarie, ora 20:00 - 31 ianuarie, ora 00:00, in bazinele hidrografice: Arges - bazin superior amonte acumularea Golesti (judetul Arges), Dambovita - bazin amonte statia hidrometrica Lunguletu (judetele Arges si Dambovita), Ialomita - bazin superior si afluenti bazin mijlociu, si Prahova - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Dambovita si Prahova).

INHGA precizeaza ca fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare in cursul zilei de joi, 31 ianuarie, intre orele 6:00 - 16:00, si pe unele rauri din judetele Gorj si Valcea.

Atentionarea a fost transmisa catre: Ministerul Apelor si Padurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala "Apele Romane", Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. si Administratiile Bazinale de Apa: Banat, Jiu, Olt, Arges-Vedea si Buzau-Ialomita. 
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.