Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 21 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD GALBEN: Lapovita, ninsori si viscol in jumatate de tara

COD GALBEN: Lapovita, ninsori si viscol in jumatate de tara

Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod galben de precipitatii abundente - ploi, lapovita si viscol, avertizarea fiind valabila de joi, ora 04.00 dimineata, pana vineri, ora 14.00, in aproximativ jumatate din tara.

Fenomene si zone vizate: precipitatii abundente: ploi, lapovita si, mai ales la altitudini de peste 1500 m, ninsori si viscol in zona Muntilor Banatului, in Carpatii Meridionali si Carpatii de Curbura.

In zona Muntilor Banatului, in Carpatii Meridionali si Carpatii de Curbura vor fi precipitatii abundente, astfel incat in intervalul mentionat se vor acumula cantitati in general de 25…50 l/mp. Acestea vor fi predominant sub forma de ninsoare mai ales la altitudini de peste 1500 m, unde si vantul va avea intensificari cu rafale de 60…80 km/h, viscolind si troienind zapada.

La altitudini mai joase, precipitatiile vor fi in special sub forma de ploaie si lapovita, favorizand topirea stratului de zapada.

Fenomene si zone vizate: predominant ninsori local insemnate cantitativ, strat nou de zapada consistent, intensificari temporare ale vantului in cea mai mare parte a Moldovei si in zona Carpatilor Orientali

In judetele Bacau, Neamt, Iasi, Suceava, Botosani si in zona Carpatilor Orientali vor fi perioade in care va ninge, local insemnat cantitativ si se va depune strat nou de zapada consistent. in judetele Vaslui si Vrancea vor fi precipitatii mixte ce vor favoriza formarea poleiului.

Local si temporar vantul va avea intensificari cu viteze in general de 40...55 km/h si peste 70 km/h la munte, viscolind si spulberand zapada.

Fenomene si zone vizate: ploi insemnate cantitativ in nordul si vestul Olteniei si in nordul Munteniei; intensificari ale vantului si polei in centrul si nord-estul Munteniei si in sud-estul Moldovei

Temporar vor fi precipitatii mai ales sub forma de ploaie in regiunile sudice si sud-estice, unde se vor acumula cantitati de apa cuprinse in general intre 10 si 25 l/mp. In nordul si vestul Olteniei, precum si in nordul Munteniei acestea vor fi de 25…50 l/mp, determinand topirea stratului de zapada, in special in zona deluroasa a Olteniei.

In centrul si nord-estul Munteniei si in sud-estul Moldovei vor fi intensificari ale vantului cu rafale de 50...70 km/h si se va semnala polei.
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.