Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 21 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD GALBEN: Inundatii in 12 bazine hidrografice, pana miercuri seara

COD GALBEN: Inundatii in 12 bazine hidrografice, pana miercuri seara

Hidrologii au emis, marti, o avertizare Cod galben de inundatii si posibile depasiri ale Cotelor de atentie, valabila pana miercuri seara in 12 bazine hidrografice din Oltenia, Muntenia, Transilvania si Moldova.

Conform prognozei Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), se vor inregistra fenomene hidrografie periculoase in intervalul 13 martie, ora 12:30 - 14 martie, ora 9:00, pe raurile din bazinele hidrografice: Mures - bazin superior amonte confluenta Aries (judetele Harghita, Bistrita Nasaud si Mures), Tarnave (judetele Harghita, Mures, Sibiu si Alba), Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj) si Teslui (afluent al Oltului inferior) - judetele Dolj si Olt.

De asemenea, Codul galben de inundatii este valabil pana miercuri, la ora 12:00, pe urmatoarele cursuri: Calmatui (judetele Olt si Teleorman), Vedea - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Olt, Arges si Teleorman), Arges - bazin superior (judetul Arges), Dambovita - bazin superior (judetele Arges si Dambovita), Neajlov (judetele Arges, Dambovita, Teleorman si Giurgiu) si Ialomita - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Dambovita si Prahova).

Potrivit INHGA, vor fi scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide cu efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri, cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie, in intervalul 13 martie, ora 12:30 - 14 martie, ora 22:00, pe raurile: Olt - bazin superior si mijlociu (judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu), Buzau - bazin superior si afluenti bazin mijlociu (judetele Brasov, Covasna si Buzau), bazinele superioare si afluentii din bazinele mijlocii si inferioare ale raurilor Suceava, Moldova, Bistrita, Trotus, Putna si Rm. Sarat (judetele Suceava, Neamt, Harghita, Bacau, Vrancea, Covasna si Buzau).

Totodata, Cod galben de inundatii va fi in vigoare incepand de marti, ora 18:00, pana miercuri, ora 22:00, astfel: Baseu, Jijia, (judetele Botosani si Iasi), Barlad - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Iasi, Neamt, Vaslui, Bacau, Vrancea si Galati).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare in intervalul 13 martie, ora 16:00 - 14 martie, ora 6:00 pe unele rauri mici din judetele: Neamt, Bacau, Vrancea si Covasna.
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.