Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 22 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD GALBEN: Inundatii in 14 bazine hidrografice din zona Transilvaniei si Banatului, in urmatoarele 24 de ore

COD GALBEN: Inundatii in 14 bazine hidrografice din zona Transilvaniei si Banatului, in urmatoarele 24 de ore

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o atentionare Cod galben de inundatii, valabila pâna joi dupa-amiaza, in 14 bazine hidrografice situate in zona judetelor din Banat si Transilvania.

Potrivit hidrologilor, in intervalul 24 mai, ora 15:00 — 25 mai, ora 16:00, se vor produce scurgeri importante pe versanti, torenti, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundatii locale, cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie, pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Lapus (judetele Maramures si Satu Mare), afluentii mici ai Somesului aferenti sectorului aval S.H. Dej (judetele Cluj, Salaj, Maramures si Satu Mare), Somesul Mare si afluenti (judetul Bistrita Nasaud), Crisul Repede — bazin superior si afluenti (judetele Cluj si Bihor), Crisul Negru (judetele: Bihor si Arad), Crisul Alb — bazin superior si afluenti (judetele Hunedoara si Arad), afluentii mici ai Muresului inferior aferenti sectorului aval S.H. Alba Iulia (judetele Alba, Hunedoara si Arad), Aries (judetele Alba si Cluj), Timis — bazin superior si afluenti, Bârzava, Moravita (judetele Caras Severin si Timis), Caras (judetul Caras Severin).

INHGA mentioneaza ca fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele râuri mici din judetele: Satu Mare, Maramures, Alba, Hunedoara si Caras Severin.

Atentionarea a fost transmisa catre Ministerul Apelor si Padurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administratiile Bazinale de Apa: Somes-Tisa, Crisuri, Mures, Banat.
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.