Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 19 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD GALBEN: Rauri din 13 judete, sub Cod galben de inundatii incepand de marti la pranz pana miercuri dupa-amiaza

COD GALBEN: Rauri din 13 judete, sub Cod galben de inundatii incepand de marti la pranz pana miercuri dupa-amiaza

Hidrologii au emis, luni, o atentionare Cod galben de inundatii, care vizeaza rauri din judetele Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea, Gorj, Arges, Olt, Dolj, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Ilfov si Prahova, valabila de marti, ora 12:00, pana miercuri, ora 16:00.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), din cauza situatiei hidrometeorologice actuale si a prognozei meteo pentru urmatoarele 48 de ore, ca urmare a precipitatiilor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale, cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie in bazinele hidrografice Olt, Calmatui, Vedea, Arges si Ialomita.

Astfel, in intervalul 9.05.2017, ora 12:00 — 10.05.2017, ora 16:00, vor fi afectate raurile din bazinele hidrografice: Olt — afluentii Oltului din judetele Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea, Gorj, Arges, Olt si Dolj—, Calmatui, Vedea — bazin superior si afluenti bazin mijlociu (judetele Arges, Olt si Teleorman), Arges — bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Arges, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Ilfov), Ialomita-bazin superior si Prahova si afluentii sai (judetele Dambovita si Prahova).

"Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare in intervalul 09.05.2017, ora 15:00 — 10.05.2017, ora 6:00, pe unele rauri mici din judetele Valcea, Arges, Dambovita. Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai raurilor marcate pe harta", atrage atentia INHGA.

Hidrologii spun ca, in functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice, vor actualiza prognoza hidrologica.
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.