Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 18 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD GALBEN: Inundatii in tara 28-29 aprilie 2015

COD GALBEN: Inundatii in tara 28-29 aprilie 2015

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o avertizare de inundatii, luni, 27 aprilie 2015.

FENOMENELE VIZATE: Scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE

BAZINE HIDROGRAFICE AFECTATE: Mures (unii afluenti din judetul Hunedoara), Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Jiu

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE: 28.04.2015 ora 12:00 – 29.04.2015 ora 20:00

Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 48 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri importante de niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, ca urmare a efectului combinat al precipitatiilor lichide prognozate, cedarii apei din stratul de zapada din zona de munte si propagarii, dupa cum urmeaza:

COD GALBEN
– Pe raurile din bazinele hidrografice: Strei si alti afluenti mici ai Muresului din judetul Hunedoara, cursurile superioare si afluentii mici ai raurilor Bega, Timis – judetele Timis si Caras-Severin, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna – judetele Timis, Caras-Severin si Gorj, Jiu superior si mijlociu – judetele Hunedoara, Gorj si Mehedinti.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe raurile mici din bazinele superioare ale raurilor: Bistra (afluent al Timisului), Nera, Cerna, Motru si Jiu – judetele Caras-Severin, Mehedinti, Gorj si Hunedoara.

Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai raurilor marcate pe harta.

Avertizarea de inundatii este valabila in intervalul 28 aprilie 2015 ora 12:00 - 29 aprilie ora 20:00. 
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.