Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 22 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD GALBEN: Inundatii in tara 24-25 iulie 2014

COD GALBEN: Inundatii in tara 24-25 iulie 2014

Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundatii joi, 24 iulie 2014.

Bazinele Hidrografice afectate: Viseu, Iza, Tur, Somesul Mare, Timis superior, Barzava, Moravita, Olt, Prahova, Barlad, Trotus, Jijia, Prut superior 

Fenomele vizate: Scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu depasiri ale COTELOR DE ATENTIE 

Momentul producerii fenomenelor vizate: 24.07.2014 ora 13:00 – 25.07.2014 ora 13:00

Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, se actualizeaza Avertizarea hidrologica nr. 55 din 23.07.2014 ora 11:15, dupa cum urmeaza:

COD GALBEN
- Pe raurile din bazinele hidrografice: Viseu, Iza, Tur superior (judetele Maramures si Satu Mare), Somesul Mare (judetul Bistrita Nasaud), Timis superior, Barzava, Moravita (judetele Timis si Caras-Severin), Olt superior si afluentii sai din judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Prahova (judetul Prahova), Trotus (judetele Harghita si Bacau), Barlad (judetele Iasi si Vaslui), Jijia (judetele Botosani si Iasi), Prut sector amonte acumularea Stanca Costesti (judetul Botosani).

- In intervalul 24.07.2014 ora 13:00- 24.07.2014 ora 23:00 se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale pe unele rauri mici din alte bazine hidrografice, situate in zonele de deal si munte din judetele Valcea, Arges, Dambovita, Buzau, Vrancea, Botosani, Iasi, Bacau, Neamt si Galati. 

Aceste fenomene se pot inregistra cu probabilitate si intensitate mai ridicata pe unele rauri mici din judetele Botosani, Iasi, Bacau si Neamt. 

Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine in zona costiera”.

Avertizarea a fost emisa joi, 24 iulie 2014 de catre Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (I.N.H.G.A.).

Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.