Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 19 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD GALBEN: Inundatii in Timis si Caras-Severin 22 iulie

COD GALBEN: Inundatii in Timis si Caras-Severin 22 iulie

Hidrologii au emis cod galben de inundatii marti, 22 iulie 2014.

Bazinele Hidrografice afectate: Bega, Timis, Barzava, Caras, Nera, Cerna

Fenomele vizate: Scurgeri importante pe versanti, torenti,  paraie si viituri rapide cu efect de inundatii locale si cresteri rapide de debite si niveluri cu depasirea COTELOR DE ATENTIE

Momentul producerii fenomenelor vizate: 22.07.2014 ora 09:15 – 22.07.2014 ora 18:00

COD GALBEN
Ca urmare a precipitaiilor cu caracter totential inregistrate in ultimele ore, estimate pe baza informatiilor radar si a precipitatiilor prognozate pentru urmatoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si  cresteri rapide de niveluri si debite cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE pe raurile mici din bazinele superioare ale raurilor: Bega, Timis, Barzava,  Caras, Nera, Cerna (judetele Timis si Caras Severin).

Scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale se pot produce si pe alte rauri mici din judetele Timis si Caras Severin.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea  evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine in zona costiera”.

Avertizarea a fost emisa marti, 22 iulie 2014 de catre Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (I.N.H.G.A.).
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.