Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 19 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD GALBEN: Inundatii in Oltenia si Muntenia 26-27 iunie

COD GALBEN: Inundatii in Oltenia si Muntenia 26-27 iunie

Hidrologii au emis cod galben de inundatii joi, 26 iunie 2014.

Bazinele Hidrografice afectate: Bistra, Vedea, Neajlov

Fenomele vizate: Cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu depasiri ale COTELOR DE ATENTIE

Momentul producerii fenomenelor vizate: 26.06.2014 ora 12:00 – 27.06.2014 ora 14:00

Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE, dupa cum urmeaza:

COD GALBEN
-Pe raurile din bazinele hidrografice: Bistra (afluent din bazinul superior al raului Timis) -judetul Caras-Severin, Vedea - bazin superior amonte s.h. Valeni si pe afluenti (judetele Olt, Arges si Teleorman), pe Neajlov amonte s.h. Calugareni si afluenti (judetele Arges, Dambovita si Giurgiu).

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine în zona costiera”.

Avertizarea a fost emisa joi, 26 iunie 2014 de catre Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (I.N.H.G.A.).
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.