Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 30 octombrie 2020 
Prima pagina / Informatii meteo / COD GALBEN: Inundatii in tara 25-26 iunie

COD GALBEN: Inundatii in tara 25-26 iunie

Hidrologii au emis cod galben de inundatii miercuri, 25 iunie 2014.

Bazinele Hidrografice afectate: Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Drincea, Desnatui, Jiu, Olt, Arges, Trotus, Barlad, Jijia si raurile din Dobrogea

Fenomele vizate: Scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu depasiri ale COTELOR DE ATENTIE.

Momentul producerii fenomenelor vizate: 25.06.2014 ora 15:00 – 26.06.2014 ora 12:00

Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE, dupa cum urmeaza:

 COD GALBEN
-Pe raurile din bazinele hidrografice: Bega superioara, Timis superior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Timis si Caras-Severin), Drincea, Desnatui, Jiu superior si afluentii sai din judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj, afluentii Oltului din judetele Sibiu, Valcea si Gorj, Arges superior si afluentii sai din judetele Arges si Dambovita, Trotus superior si afluentii sai din judetele Harghita si Bacau, Barlad (judetele Vaslui, Galati si Iasi), Jijia (judetele Botosani si Iasi) si raurile din Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea).

-Scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale se pot produce si pe unele rauri mici din alte bazine hidrografice, situate în zonele de deal si munte, din judetele Arad, Alba, Hunedoara, Mures, Harghita, Covasna, Brasov, Dambovita, Prahova, Bistrita-Nasaud, Suceava si Neamt.

Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine în zona costiera”.

Avertizarea a fost emisa miercuri, 25 iunie 2014 de catre Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (I.N.H.G.A.).
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2020 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.