Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 29 octombrie 2020 
Prima pagina / Informatii meteo / COD GALBEN: Inundatii in Banat si Oltenia 24 iunie

COD GALBEN: Inundatii in Banat si Oltenia 24 iunie

Hidrologii au emis cod galben de inundatii luni, 23 iunie 2014.

Bazinele Hidrografice afectate: Bega, Timis, Barzava, Caras, Nera, Cerna, Jiu.

Fenomele vizate: Scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu depasiri ale COTELOR DE ATENTIE.

Momentul producerii fenomenelor vizate: 24.06.2014 ora 03:00 – 24.06.2014 ora 24:00 

Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE, dupa cum urmeaza:

COD GALBEN
 - Pe raurile din bazinele hidrografice: Bega superioara (judetul Timis), Timis superior, Barzava superioara, Caras, Nera, Cerna (judetul Caras-Severin), Jiu superior si afluentii sai din judetele Hunedoara, Gorj si Mehedinti.
 
 Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri.

NOTA:
 Izolat, aceste fenomene se pot produce si pe alte rauri mici din zonele de deal si munte, cu probabilitate mai mare pe cele din judetele Arad, Alba, Bihor, Cluj si Hunedoara.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice, prognozei va fi actualizata. Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine in zona costiera”.

Avertizarea a fost emisa luni, 23 iunie 2014 de catre Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (I.N.H.G.A.).
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2020 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.