Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 9 iulie 2020 
Prima pagina / Informatii meteo / COD GALBEN: Inundatii pe rauri din 9 judete 18 - 20 iunie

COD GALBEN: Inundatii pe rauri din 9 judete 18 - 20 iunie

Hidrologii au emis cod galben de inundatii miercuri 18 iunie 2014.

Bazinele Hidrografice afectate: Timis superior, Cerna, Mures mijlociu, Drincea, Desnatui, Jiu, Olt (mijlociu si inferior), Calmatui, Vedea, Arges si raurile din Dobrogea.

Fenomele vizate: Scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu depasiri ale COTELOR DE ATENTIE

Momentul producerii fenomenelor vizate: 18.06.2014 ora 19:00 – 20.06.2014 ora 18:00

Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 48 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE, dupa cum urmeaza:

COD GALBEN
-In intervalul 18.06.2014 ora 19:00 - 20.06.2014 ora 18:00 pentru scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale, in bazinele hidrografice mici din judetele Caras-Severin, Mehedinti, Hunedoara, Gorj, Sibiu, Valcea, Arges, Dambovita si Olt.
 
-In intervalul 18.06.2014 ora 23:00 - 20.06.2014 ora 18:00 pe raurile din bazinele hidrografice: Timis superior, Cerna (judetul Caras-Severin), Drincea (judetul Mehedinti), afluentii Muresului din judetul Hunedoara, Jiu superior si afluentii sai din judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj, Desnatui (judetul Dolj), afluentii Oltului mijlociu si inferior (judetele Sibiu, Valcea, Gorj si Olt), Calmatui, Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman), afluentii Argesului inferior din judetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Ilfov) si pe raurile mici din Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea).

Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri.
 
Avertizarea a fost emisa miercuri, 18 iunie 2014 de catre Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (I.N.H.G.A.).
Susținem aceste proiecte:

InspectorulPadurii.ro
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2020 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.