Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 31 iulie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD GALBEN: Inundatii pe raurile din 13 judete, 1-2 iunie 2014

COD GALBEN: Inundatii pe raurile din 13 judete, 1-2 iunie 2014

Cod galben de inundatii emis duminica, 1 iunie 2014, de catre Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Pe raul Olt (superior si mijlociu), Siret (Barlad si afluenti mici curs inferior), Prut (curs superior si afluenti mici curs inferior) si raurile din Dobrogea se vor semnala cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu depasiri ale cotelor de aparare, scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale.

Pe raurile din bazinele hidrografice: Olt superior si mijlociu (judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu si Valcea), pe raul Prut amonte Ac. Stanca Costesti (judetul Botosani), Barlad (judetele Iasi, Bacau, Vaslui si Galati), pe afluentii mici ai Prutului si Siretului din judetele Vrancea, Vaslui si Galati si pe raurile mici din Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea). Aceste fenomene hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri.

Codul galben de inundatii este valabil in perioada 1 iunie, ora 12.00 - 2 iunie, ora 18.00
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.