Luna martie este sub influenta lui Marte, zeul razboiului si protectorul vegetatiei si al agriculturii. Este un inceput de ciclu vegetal, inceput de ciclu zodiacal, un nou inceput care trebuie valorificat de fiecare in felul lui, in folosul propriu dar si in scopuri generoase. Suntem inca in zodia pestilor, una dintre zodiile prin excelenta caritabila. In esenta martie aduce dinamism, elan, expansiune, schimbare de ritm, culoare, lumina si parfum.

Pentru a va bucura pe deplin de aceasta primavara trebuie sa tineti ritmul cu natura. Pentru a iesi din starea de letargie, deprimare si a scapa de astenie, fitoterapia va este alaturi si va recomanda bogatia de plante pe care o detine.

Cimbrul: In plan subtil insufla optimism, sete de viata si vointa. Este recomadat in stari de astenie, convalescenta postvirala, in caz de suprasolicitare fizica, energetica sau psihoemotionala. Are actiune armonizatoare, antiinfectioasa si autioxidanta.

Menta: In plan subtil confera incredere, echilibru, armonie, claritate mentala, focalizare, favorizeaza ascensiunea energiilor prin intreaga fiinta. Are actiune remineralizanta datorita continutului de sodiu, potasiu, magneziu, calciu, fier, zinc si cupru. De asemenea tonifica mental, este antiseptica si antivirala.

Cuisoare: In plan subtil mobilizeaza, induce focalizare si siguranta. Are actiune antiinfectioasa, antispastica, tonifianta, stimulanta a nivelului nervos, vascular si sexual.

Cicoare: In subtil stabilizeaza, intareste si confera incredere, vointa si independenta. Protejeaza de frici vechi, aduce bucuria vietii, liniste si intelegere. Are actiune depurativa, tonica, hipotensiva, antiinfectioasa. Este recomandata in tratamentul afectiunilor hepato-biliare, digective, urinare, articulare. Este o planta recomandata bolnavilor de diabet si celor care urmeaza cure de dezintoxicare sau de slabire.

Socul: In plan subtil are actiune efervescenta, elibereaza sufletul de neliniste, suferinte vechi, emotii si tensiuni. Se spune ca florile de soc pastreaza vibratia noului inceput, al renasterii, induc bucurie si compasiune. Sunt recomandate tuturor virstelor, in afectiuni respiratorii, de la nevroze si pina la astm bronsic. Are actiune antitusiva, expectoranta, antiseptica si diuretica. Datorita actiunii depurative, diuretice si laxative socul este recomandat in dieta celor care urmeaza cure de dezintoxicare sau care tin cure de slabire.

Mugurii de pin:
In plan subtil induc bucuria de a trai, discernamant, luciditate, stimuleaza creativitatea, vointa si perseverenta. Are actiune antiseptica, antiinflamatoare, antifungica. Sunt utilizati in tratamentul afectiunilor respiratorii, renale si reumatismale.

Extractul de merisor:
In pan subtil induce detasare, elimina eventualele influente daunatoare, focalizeaza si elimina agresivitatea. Are actiune antioxidanta prevenind retentia bacteriilor in organism si stimuland imunitatea. Are actiune antiseptica, diuretica si antiinflamatoare.