Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 23 octombrie 2021 
Prima pagina / Sa protejam tenul de frig cu ajutorul florilor de salcam

Sa protejam tenul de frig cu ajutorul florilor de salcam

Florile de salcam au efect emolient, calmant si tonic asupra tenurilor

Chiar daca se recolteaza primavara, florile de salcam pot fi obtinute din magazinele specializate. Astfel ca putem beneficia de calitatile lor chiar si inainte de frigul iernii.

Cosmetica naturala le recomanda cu caldura a fi utilizate pentru efectul lor emolient, calmant si tonic in intretinerea tenurilor, desi florile salcamului sunt foarte bune in raceli calmand tusea dar si in unele boli digestive, calmand durerile stomacului.

In cosmetica naturala se folosesc infuziile sub forma de pulverizari in tratamentul tenurilor uscate si fara culoare, obosite si iritate de frig. Se mai pot prepara lotiuni tonice obtinute prin macerarea a 200 g flori uscate cu 200 ml alcool timp de o luna. Recipientul se va tine la intuneric si racoare si se va agita zilnic.

La sfarsitul macerarii se strecoara lichidul si se completeza cu apa distilata pana cand la o concentratie de 20% alcool. Acest preparat se pastreaza la racoare si in sticlute inchise la culoare.
 
Sursa: Ziarul de Iasi
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.