Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 18 aprilie 2021 

Ploi si frig

Vremea va fi rece pentru aceasta perioada. Cerul va fi noros si va ploua in toate regiunile, in cursul zilei pe arii mai extinse in sud-vest si centru, iar noaptea cu precadere in jumatatea de est si local se vor acumula 25 – 30 l/mp. Izolat, cantitatile de apa vor depasi 50 – 60 l/mp, la inceput in vestul si nordul Olteniei, in sudul Transilvaniei, apoi mai ales in nordul Munteniei si in Moldova. In nordul Carpatilor Orientali, la altitudini de peste 1.800 m, trecator, precipitatiile pot fi si sub forma de lapovita sau ninsoare. Vantul va prezenta intensificari in sud si sud-est.

In Bucuresti, locuitorii  stau astazi sub o patura cenusie de nori, si va ploua abundent, mai ales dupa-amiaza. Vantul din est va sufla destul de puternic, cat sa tina maxima la 15 grade poate chiar 17 grade. Va ploua mai serios spre seara.

La munte, aceeasi vreme bacoviana in toate masivele. Vor fi averse in cantitati izolat de peste 50-60 l /mp, adica aproape media pentru toata luna septembrie, intr-o singura zi! Vor fi si descarcari electrice, iar maximele nu trec de 7-9 grade de la Semenic pana la Paltinis si Predeal. Pe varful Ceahlau Toaca ne apropiem de limita de inghet, iar ploaia se poate transforma in lapovita sau chiar ninsoare.

La mare, nu va lasati ispititi de apa marii, care este cu 2-3 grade mai calda decat aerul: curentii sunt puternici iar valurile ajung la 3 metri inaltime la tarm si chiar la 5-6 metri in larg. Cerul este complet acoperit de nori iar spre seara cad ploi consistente. Totusi, cu maxime de 17-19 grade, aici este cel mai cald din tara!

Temperaturile minime se vor situa intre 4 si 14 grade, iar cele maxime vor fi cuprinse intre 9 si 19 grade. Vantul va prezenta intensificari in sud si sud-est.

15 septembrie 2008, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.