Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Temperaturi de pana la 39 de grade Celsius

Temperaturi de pana la 39 de grade Celsius

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a anuntat pentru astazi temperaturi de pana la 39 de grade Celsius la umbra. In aceste conditii, se mentine codul galben pana la ora 20.00, in 15 judete si in municipiul Bucuresti. Vremea va fi caniculara dupa-amiaza in majoritatea localitatilor, cu deosebire in zonele de campie, iar indicele de confort termic temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa consume cel putin trei litri de apa pe zi si sa evite plimbarile pe timp de canicula. De asemenea, se recomanda protejarea cu palarii, umbrele, ochelari de soare si imbracaminte subtire din tesaturi naturale in culori deschise. Ministerul sfatuieste copiii, varstnicii si bolnavii cu afectiuni cronice, in special cardiace si respiratorii, sa evite plimbarile in soare si locurile aglomerate.

Pe timpul caniculei, angajatorii sunt obligati, conform legii, sa le asigure angajatilor cantitati suficiente de apa potabila. Avertizarea Cod portocaliu hidrologic pe raul Prut a fost prelungita pana pe 18 august, la ora 12,00, dar zonele locuite nu sunt in pericol de a fi inundate.

15 august 2008, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.