Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 ianuarie 2021 

Caldura mare

Vremea va fi caniculara dupa-amiaza in cea mai mare parte a tarii, iar indicele de confort termic temperatura-umezeala va atinge si depasi pragul critic de 80. Cerul va fi mai mult senin, cu unele innorari dupa-amiaza la munte si spre dimineata in vestul tarii, dar conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari in regiunile vestice.

In Bucuresti urmeaza o zi aproape insuportabil de calda. Aerul fierbinte, cerul fara nori si soarele arzator vor face ca temperatura de la amiaza sa urce pana la 37, poate chiar 38 grade, cu aproximativ 8 grade peste valoarea normala pentru jumatatea lunii august. si aici indicele de confort termic va depasi pragul de 80 de unitati, asa ca masurile de prevenire a efectelor caniculei sunt obligatorii.

La munte, vreme frumoasa si calduroasa. Temperaturile cresc comparativ cu cele de joi. Cativa norii isi fac aparitia dupa-amiaza, dar despre ploi nu poate fi vorba. Vantul se va intensifica trecator in Carpatii Meridionali si in Muntii Banatului. 

La mare, turistii sunt rasfatati de vreme. Astazi, cer aproape fara pata si temperaturi foarte ridicate. La amiaza, in aer vor fi intre 31 si 33 de grade. Vantul abia daca reuseste sa faca mai suportabila atmosfera. Apa marii este perfecta pentru baie: are 24 - 25 de grade.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 30 si 38 de grade, izolat mai ridicate in Campia Romana si in Campia de Vest, spre 39 de grade. Temperaturile minime se vor situa, in general, intre 12 si 22 de grade.

15 august 2008, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.