Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 22 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Romania "la cuptor"

Romania "la cuptor"

Astazi se vor inregistra temperaturi de 37-38 de grade C. Trenurile au intarzieri de pana la o ora. Telefoanele serviciului medical de ambulanta au fost incinse de apelurile a sute de oameni cu probleme medicale provocate de caldura.

Si astazi isi va face prezenta caldura excesiva in jumatate din tara. Meteorologii anunta ca spre seara, in jurul orei 20.00 codul galben se va ridica.
 

Canicula se va face simtita in sudul, estul si vestul tarii. Cele mai ridicate temperaturi se vor inregistra in Bucuresti, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Vaslui si Ilfov. Aici, vor fi inregistrate temperaturi de 37-38 de grade Celsius, la umbra.

De asemenea mai sunt afectate de canicula si judetele Hunedoara, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Constanta si Tulcea. Aici, temperaturile maxime vor putea depasi 36 de grade C.

Ambulantele "incinse"

Zilele acestea, s-a putut observa o crestere a numarului de persoane care au avut nevoie de asistenta medicala. Cererea cea mai mare a fost la serviciile de ambulanta private, unde numarul apelurilor s-a inzecit in unele cazuri. Administratorul Serviciului de Ambulanta BGS,  Eduard Sersea a afirmat ca 25 din cele 70 de apeluri au avut drept cauza canicula (lipotimii, stare generala proasta, persoane cu afectiuni cardiace).

La Biomedica toate Salvarile au fost pe teren. In Capitala s-au inregistrat 30 de persoane cazute pe strada si 300 de apeluri in prima parte a zilei de ieri.

In Bucuresti autoritatile au intervenit pentru diminuarea efectelor produse de canicula, instaland zece corturi in cele mai aglomerate zone ale orasului. Oamenii primesc apa potabila si beneficiaza de ajutor din partea asistentelor. in Piata Unirii populatia isi poate masura si tensiunea, intre orele 10.00 si 14.00. 

In sectorul 1, cetatenii beneficiaza de apa si asistenta medicala in toate farmaciile din sector.

In sectorul 2, populatia primeste gratuit apa si asistenta primara in centrele situate in sediul primariei.

In sectorul 3, administratia promite sa amenajeze instalatii de climatizare cu vapori de apa sub presiune in zece dintre marile intersectii.

In sectorul 4, administratia se lauda ca a amenajat cinci puncte, in care distribuie gratuit apa trecatorilor.

In sectorul 5, primaria nu a amenajat nimic.

In sectorul 6 primaria a pregatit cinci puncte de distribuire gratuita a apei.

Cum scapam de canicula

Ministerul Sanatatii informeaza populatia ca trebuie sa evite, pe cat posibil, expunerea la soare intre 11.00 si 18.00 si sa consume un pahar cu apa la fiecare sfert de ora. Un sfat este sa purtam haine lejere, din fibre naturale, palarii si ochelari de soare, in cazul in care nu putem evita iesirile.

De asemenea, medicii ii sfatuiesc pe cei care raman la adapost  sa faca dusuri caldute, fara a se sterge de apa. Populatia este sfatuita sa regleze aparatele de aer conditionat cu cinci grade mai putin decat temperatura ambientala iar cei care folosesc ventilatoare sunt indemnati sa le opreasca daca temperatura aerului depaseste 32 de grade C.

Din cauza caldurii, sinele CFR s-au dilatat

Din cauza temperaturilor mari inregistrate in sudul tarii, circulatia trenurilor e data peste cap. In timp ce trenurile de marfa nu vor depasi 70 km/h, trenurile de calatori circula cu viteze de pana la 100 km/h. Miercuri, peste 190 de trenuri au avut intarzieri cuprinse intre 20 si 40 de minute din cauza restrictiilor. in timpul zilei, viteza de circulatie a trenurilor se reduce cu inca 20-30 km/h. Intre Agigea si Eforie, sinele de cale ferata au fost dilatate din cauza temperaturilor ridicate, ceea ce a dus la oprirea circulatiei feroviare intre Constanta si Mangalia pentru mai bine de o ora.

15 august 2008, Sursa: Prognoze.ro
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.